Pompierii sălăjeni, în acţiuni preventive

Mai mulţi copii de la Şcolile Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi „Simion Bărnuţiu” din Zalău au participat la activitatea desfăşurată marţi, 13 noiembrie, de pompierii militari, la mall-ul din Zalău, în cadrul campaniei naţionale „FOC – Flăcările Omoară Copii”. Această activitate a fost organizată în scop preventiv, pentru conştientizarea micuţilor despre pericolele cauzate de folosirea necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, în cadrul evenimentului, copiii au urmărit două filmuleţe în care le-au fost expuse primejdiile care-i pândesc în cazul folosirii necorespunzătoare a aragazului, a surselor de aprindere, a surselor de energie etc. Ulterior, micuţii au fost „supuşi” unui concurs pe tematica filmuleţelor prezentate. Câştigătorii au fost premiaţi cu carneţele, pixuri, strick-ere şi diverse alte obiecte personalizate pe tematica acestei campanii preventive.
Ziua de marţi a fost desemnată şi „Ziua porţilor deschise” pentru toate subunităţile inspectoratului, fiind realizate, totodată, în cadrul acestor structuri şi puncte mobile de informare preventivă. În cursul aceleaşi zile, pompierii s-au deplasat în judeţ unde au susţinut lecţii cu caracter preventiv elevilor de la unităţile şcolare din localităţile Almaşu, Cuzăplac şi Zimbor.
Campania „FOC – Flăcările Omoară Copii” a fost iniţaită la nivel naţional cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Alte articole

Leave a Comment