Polițiștii au împânzit drumurile județului

Polițiștii rutieri acționează pe tot parcursul acestei săptămâni, zilnic în perioada 14-20 noiembrie, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și verificarea legalității transporturilor. Polițiștii sălăjeni se alătură unui plan de acțiune care se desfășoară la nivel național, iar fiecare zi este dedicată, în principal, anumitor categorii de participanți la trafic sau abateri.

Transportul de persoane, în atenția polițiștilor

Astfel, luni – 14 noiembrie, polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transportului de persoane, fiind verificate în trafic peste 80 de mijloace de transport, din care zece astfel de conducători au fost depistați cu nereguli. Potrvit reprezentanților Isnpectoratului de Poliție Județean Sălaj, acțiunea a vizat legalitatea transporturilor rutiere publice de persoane prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane atât de operatorul de transport, cât şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane. S-au avut în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Pietonii în centrul atenției

Marți, 15 noiembrie, în centrul atenției polițiștilor rutieri au fost pietonii și prevenirea accidentelor rutiere cauzate de abaterile comise de această categorie de participanți la trafic. Polițiștii continuă acțiunile în fiecare zi a săptămânii, iar miercuri sunt vizați bicicliștii și comportamentul agresiv la volan. Scopul activităților este de a reduce riscul rutier și de a responsabiliza fiecare categorie de participanți la traficul rutier. „Pentru siguranța dumneavoastră atunci când vă deplasați pe drumurile publice, respectați normele rutiere și pe ceilalți participanți la trafic”.

Recomandări ale poliţiştilor rutieri pentru pietoni

Pietonii sunt sfătuiţi să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate, pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului, acolo unde există. Trebuie se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni pentru ca traversarea să se facă în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens). Pietonii nu trebuie să traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat și să nu se deplaseze pe partea carosabilă. Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe pietoni ca în condiții meteo nefavorabile (vreme rea) sau întuneric, să poarte haine de culori deschise sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili. Totodată, poliţiştii recomandă pietonilor să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

2 Thoughts to “Polițiștii au împânzit drumurile județului”

  1. […] Polițiștii rutieri acționează pe tot parcursul acestei săptămâni, zilnic în perioada 14-20 noiembrie, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare Citeste mai mult […]

  2. […] Polițiștii rutieri acționează pe tot parcursul acestei săptămâni, zilnic în perioada 14-20 noiembrie, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment