Poliția sălăjeană a lucrat la foc continuu: amenzi de peste 100.000 de lei în doar trei zile

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și a persoanei, polițiștii zălăuani au desfășurat în municipiul Zalău, în perioada 14-16 martie a.c., o acțiune la care au participat, în total, 42 de polițiști de ordine publică, 18 polițiști rutieri, opt de la structura de investigații criminale şi patru de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool, legalitatea transportului de mărfuri şi persoane) .

În cadrul acțiunii au fost constatate 10 infracțiuni, din care patru au fost la regimul circulației rutiere, două contra patrimoniului, iar diferenţa au constituit alte fapte.  

Polițiștii au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale, din care 26 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 126 la regimul circulației rutiere, opt la Legea 12/2010 privind comerţul ilicit, iar diferența au constituit alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la peste 108.300 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării cinci premise de conducere (două pentru depăşire neregulamentară, două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric şi o sancţiune pentru neacordare de prioritate pietoni) şi au fost retrase şase certificate de înmatriculare.

 

2 Thoughts to “Poliția sălăjeană a lucrat la foc continuu: amenzi de peste 100.000 de lei în doar trei zile”

  1. Anonim

    Atata is in stare militienii , sa sara pe om s il amendeze, inca nu am auzit de acțiuni ,,la foc continuu” de prevenire si informare.Numărul de amenzi, singurul criteriu si singura justificare ca fac un serviciu public.
    Sefi cu mentalitati comuniste, normal ca si militienii din teren sunt la fel, ba mai ceva !

  2. Cica politistii au "lucrat la foc continuu"

    De parca asta e menirea lor, doar sa dea amenzi (educatie si preventie deloc). Ca si cum ar „lucra la fabrica de dat amenzi” si ar fi intr-o intrecere socialista.

Leave a Comment