Zalău 2019: mere vechi și stricate, în programul “Lapte, corn și măr”

La mai multe unități de învățământ din Zalău se oferă elevilor, prin programul pe cât de vestit pe atât de inutil “Lapte, corn și măr”, mere stricate ori, atunci când discutăm de un fruct ce poate fi totuși consumat, de o calitate jalnică. Aceste două mere pe care le-am primit, luni, la redacție, din partea unui părinte, arată așa cum puteți vedea în fotografie; unul dintre ele este ceva mai mare decât o nucă, fiind și stricat, iar celălalt, numai bun de dat la porci.

Nu știm, încă, dacă structura județeană responsabilă cu bunul mers al acestui program, ce aparține de Ministerului Învățământului, respectiv Inspectoratul Școlar Județean, verifică măcar periodic aceste produse și transmite mai departe,către structura centrală, datele reale privind acest program.

Pe lângă faptul că tot mai mulți copii refuză să consume cornurile (de asemenea de o calitate care lasă de dorit), laptele rămâne și el neconsumat, poate că fructele ar avea un succes ceva mai mare dacă ar putea fi consumate. Însă și acestea sunt așa cum le puteți vedea, improprii consumului. Cât despre faptul că ele nu atrag, către consum, nici un adult, de copii nu mai are sens să discutăm, știut fiind faptul că, pentru a putea fi consumat de către un copil un aliment trebuie să aibă pe lângă prospețime, și o serie de proprietăți care îl fac bun de consum, și un aspect care să-i atragă pe cei mici. Lucruri total inexistente în aproape toate unitățile școlare care bifează doar pe hârtie continuitatea unui program păgubos și inutil, atâta timp cât este dus mai departe între aceste standarde de calitate îndoielnice.

 

 

7 Thoughts to “Zalău 2019: mere vechi și stricate, în programul “Lapte, corn și măr””

 1. Anonim

  Cine livrează merele????

  1. Anonim

   Inspectoratul scolar prin Abramburica SRL

 2. Anonim

  CE ZICETI COSTA PESTE 10 LEI KG ASEMENEA FRUMUSETE DE FRUCTE

 3. Anonim

  Mai bine dadeau un leu in plus la alocatie decat sa-si bata joc de copii cu mere stricate. Sa ma – pe ministrul invatamantului.

 4. Anonim

  Acesti ordinari care ne conduc. Burtile lor sunt importante, ca.mai au putin si is de-a crăpa! Mai au cativa ani de trait si doar la ei se gandesc, de parca isi duc averea in groapa. Oala sa va manance, parlamentari, ministri, primari si ce dracu mai sunteti ca ne ati terminat!!!!

 5. Adela

  Verificati va rugam si scoala Simion Barnutiu! Bataie de joc, nunai gunoaie primesc copiii! Cersetori de bani non stop si in rest Dumnezeu cu mila! Ne am saturat de dictatura pesedista! Ne a ajuns cutitul la os!

Leave a Comment