Încă un record care nu ne face cinste! Sălajul conduce în topul judeţelor cu cele mai multe rable pe drumurile patriei

Sălajul este judeţul cele cele mai multe rable. Aproape 80 la sută din totalul automobilelor din Sălaj sunt mai vechi de 12 ani, iar numărul lor continuă să crească. Potrivit unei analize realizate de site-ul analize economice. ro, la finalul anului trecut, la nivel naţional  autoturismele  mai vechi de 12 ani  reprezentau 66,3 la sută din parcul auto național, în creştere comparativ cu anul 2016, când ponderea a fost  de 57,9 la sută. Conform sursei menţionate, din cele aproape 6 milioane de autoturisme înmatriculate în România la finalul anului trecut, 3,76 de milioane erau mai vechi de 12 ani. Tot 63 la sută era şi ponderea tuturor vehiculelor mai vechi de 12 ani în tot parcul auto al României, (4,78 milioane din 7,64 mil) conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Topul judeţelor după ponderea rablelor în parcurile de autoturisme

În ceea ce priveşte ponderea autoturismelor mai vechi de 12 ani aflate în parcul autototurismelor la nivel de judeţ,  Sălajul este fruntaş – 79,1 la sută. Patru autoturisme din cinci, din judeţ, erau mai vechi de 12 ani la finalul anului trecut , iar ponderea rablelor a crescut faţă de anul 2016 când era de 76,1 la sută.  Pe locul II, în topul după ponderea rablelor în parcul de autoturisme se află judeţul Mehedinţi – 77,4 la sută şi pe locul III Botoşani – 75 la sută, Suceava -74,8 la sută, Bistriţa Năsăud – 74,7 la sută, Harghita -74,1 la sută,  Satu Mare – 74 la sută, Arad – 73,9 la sută, Alba – 73,7 la sută şi Mureş – 73,3 la sută.  Doar  un singur judeţ din Transilvania, Braşov are o pondere mai mică decât media naţională – 62,8 la sută. De asemenea, cele mai mici ponderi ale rablelor în parcurile de autoturisme  se înregistrau în Constanţa – 58,6 la sută, Ilfov – 43 la sută şi Bucureşti – 41,4 la sută, iar pe regiuni istorice cea mai mare pondere se înregistra în Transilvania – 69,7 la sută, Moldova 68 la sută şi Ţara Românească – 57,1 la sută.

Pe drumurile judeţului circulă „bombe” pe patru roţi

Registrul Auto Român (RAR)a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, anul trecut, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre  acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție. În Sălaj au fost verificate 2.839 autovehicule, iar dintre acestea, aproximativ 38 la sută au fost neconforme, iar 98 de autovehicule prezentau pericol iminent de accident. Un procent de 1,13 la sută dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 404 de amenzi contravenționale, au fost retrase 327 de certificate de înmatriculare și reținute 12 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. La nivel național, aproape 3.500 de autovehicule verificate pe parcursul anului trecut prezentau pericol iminent de accident.

 

Alte articole

7 Thoughts to “Încă un record care nu ne face cinste! Sălajul conduce în topul judeţelor cu cele mai multe rable pe drumurile patriei”

 1. Anonim

  Evident ca avem cele mai multe rable, din moment ce angajatii si conducerea Finantelor din Salaj dorm in nadragi, in loc sa-i ia la puricat pe samsarii de masini. Dormiti in continuare! Somn usor!

 2. idiotii " patriei "

  ” Drumurile patriei ” – cata finete , ce eleganta ironie !
  ” Drumurile patriei ” , da ” patria ” in care va mancati painea ca ” ziaristi ” !
  Sunt ” rable ” pentru ca oamenii sunt saraci in Salaj !
  Saraci , cu un asa zis ministru al Economiei Bode timp de trei ani in guvernele Basescu si un asa zis prim ministru localnic Ciolos 14 luni !
  Care nu au facut NIMIC nici unul pentru judet !
  ” Idiotii patriei „

 3. Alfaman

  Daca e veche nu inseamna ca e rabla. Toti am vrea masini de la 10000 euro in sus dar nu ne permite nivelul de trai sau nu vrem sa comitem ilegalitati.

 4. Anonim

  Sălajul e în topul și celor mai sărace județe, așa că e justificat de ce merg direct proporțional aceste „topuri”! Să ne uităm ce oferă acest județ, apoi să îl etichetăm! ???

 5. documentatii publicate

  Ceea ce nici unul din asa zisii ziaristi zalauani ( Graiul , Magazin ) nu stie ( unde sunt Teglas , Racasan , Lupa ?) – S-A PUBLICAT PE SICAP DOCUMENTATIA PENTRU AUTOSTRADA SUPLACU DE BARCAU NUSFALAU si ZIMBOR POARTA SALAJULUI !
  Enorm !

 6. Anonim

  Bine ca securistul marc si gasca de hoti psd traiesc bine. Pana si el capo securisto marc bolsevicul are o rabla don 1970. Rusinea Transilvaniei acest judet nenorocit de psd si soarta.

Leave a Comment