Poliţia nu a avut liber în weekend: controale în cascadă şi 50.000 de lei din amenzi

În urma acţiunilor desfăşurate sâmbătă, 13 februarie, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, poliţiştii sălăjeni au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, 44 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, şi din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 28 de acţiuni şi controale specifice muncii de poliţie. Cu ocazia activităţilor desfăşurate a fost constatată o infracțiune de natură judiciară și au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, dintre acestea opt au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, două la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 87 pentru neregulile constatate în trafic, iar nouă sancțiuni au fost aplicate la alte acte normative. Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut și un permis de conducere. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 18.560 lei.
Nici prima zi de weekend nu a fost una săracă în acţiuni şi controale, peste 170 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate celor certaţi cu legea, valoarea acestora depăşind 31.000 de lei. Poliţiştii vor acţiona şi pe parcursul acestei săptămâni pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, dar şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere nedorite, acţiunile continuând şi spre sfârşitul săptămânii. Prudenţa la volan, respectarea regulilor de circulaţie, atenţia sporită şi mai ales respectul pentru ceilalţi participanţii la trafic, ne vor scuti cu siguranţă de… dialogurile nedorite cu agenţii de la “rutieră”.

Alte articole

2 Thoughts to “Poliţia nu a avut liber în weekend: controale în cascadă şi 50.000 de lei din amenzi”

  1. Anonim

    sa fie zilnic aceste controlee si dati drumul la radarele din oras odata, sa nu mai avem asa de multe accidente in traficul din oras.

  2. Anonim

    culmea e ca nu vezi niciodata aceste supre-controale. Sa te minunezi ca si om de rand, caci reusesti sa vezi POLTIA IN ACTIUNE !!

Leave a Comment