Pieton indisciplinat, la Terapie Intensivă

Pieton indisciplinat, la Terapie Intensivă

O tânără în vârstă de 29 de ani, din localitatea Hereclean, a ajuns în stare gravă la spital, luni seara, cu multiple fracturi şi traumatisme, după ce a fost implicată într-un eveniment rutier. În prezent, se află internată la Terapie Intensivă, unde va mai rămâne o perioadă sub supraveghere medicală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că tânăra s-a angajat în traversarea străzii pe interzis. Accidentul de circulaţie s-a petrecut când un şimleuan în vârstă de 41 de ani, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Hereclean, a acroşat o tânără care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat şi nesemnalizat. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a localnicei, a declarat purtătorul de cuvânt.

Predată ambulanţierilor, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în vederea acordării de îngrijiri medicale. Purtătorul de cuvânt al unităţii, Codruţa Puşcaş, a declarat că aceasta a ajuns cu multiple fracturi şi traumatisme în Unitatea de Primire a Urgenţelor. Tânăra prezenta politraumatism prin accident rutier, fiind diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, traumatism abdominal, fractură de bazin, fracturi la nivelul membrelor superioare şi inferioare, precum şi fracturi costale. A fost stabilizată din punct de vedere hemodinamic şi respirator, ulterior transferată la Secţia de Terapie Intesivă, unde va mai rămâne sub supraveghere medicală, a declarat Codruţa Puşcaş.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Şase sălăjeni, cercetaţi pentru furt calificat

Şase persoane din judeţul Sălaj, cu vârste cuprinse între 24 şi 41 de ani, sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce au fost identificate ca fiind autorii mai multor furturi comise, în cursul anului, pe raza localităţilor Mierţa şi Gălăşeni. Prejudiciul estimat la valoarea de 1.400 de lei nu a fost, momentan, recuperat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că autorii acestor furturi au fost prinşi în urma activităţilor specifice desfăşurate de oamenii legii. În urma activităţilor desfăşurate luni, poliţiştii Postului de Poliţie Cuzăplac au constatat că doi dintre aceştia, respectiv, L.M. de 31 ani şi I.L. de 25 ani, ambii din localitatea Petrindu, au pătruns în cursul zilei de 13 februarie, anul curent, într-o societate comercială situată pe raza localităţii Gălăşeni, de unde au sustras bunuri în valoare de 800 de lei, nefiind recuperate până în prezent. Ceilalţi patru, L.Z. de 24 de ani, C.C. de 25 de ani, ambii din localitatea Mierţa, L.C. de 41 de ani, din localitatea Fildu de Jos, şi C.L. de 40 de ani, din Zimbor, au pătruns în cursul lunii ianuarie anul curent într-o anexă gospodărească din localitatea Mierţa, de unde au sustras mai multe bunuri cauzând un prejudiciu de 600 de lei, momentan nerecuperat.

Pe numele celor şase, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de articolul 209 Cod Penal, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă să stea ani buni după gratii.

Leave a Comment