Ameţit de băutură, a dat foc casei părinteşti

Ameţit de băutură, a dat foc casei părinteşti

Un şimleuan în vârstă de 37 de ani este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere, după ce, în cursul zilei de ieri, a aprins casa mamei sale. Ameţit de băutură, bărbatul şi-a anunţat liniştit mama că a aprins podul casei. Speriată că rămâne fără locuinţă, femeia a cerut ajutorul autorităţilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie pe strada Horea din Şimleu Silvaniei. Pompierii militari au intervenit prompt, astfel că incendiul a fost lichidat la timp, arzând doar câteva lemne de foc. În urma cercetărilor, cadrele unităţii au stabilit drept cauză probabilă de incendiu acţiunea intenţionată a fiului proprietarei, în vârstă de 37 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt.

La faţa locului au intervenit şi poliţiştii şimleuani, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs fapta. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a afirmat că incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Şimleu Silvaniei s-au sesizat din oficiu în cazul unui tânăr din localitate care, pe fondul consumului de alcool, a aprins în podul casei mamei sale 200 de mililitri de vopsea. Câteva minute mai târziu, a coborât în curtea gospodăriei, anunţându-şi mama despre fapta sa, a precizat Cristea.

Potrivit acesteia, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Chiar dacă nu se depune plângere din partea părţii vătămate, în cazul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere împăcarea părţilor nu elimină răspunderea penală, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Vecinii spun că tânărul şimleuan este un om cumsecade, însă, că atunci când bea, obişnuieşte să se certe cu mama sa.

Fetiţă de zece ani, blocată în casă

O copilă în vâstă de numai zece ani a rămas blocată, ieri după-amiază, în apartamentul blocului de locuinţe situat de pe strada Dumbrava din municipiu. Alarmaţi că aceasta nu răspundea la uşă şi nici la telefon, părinţii fetei au apelat imediat numărul unic de urgenţă 112.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că pompierii au pătruns în locuinţă prin balcon. Detaşamentul de Pompieri Zalău a intervenit luni, în jurul orei 16, pentru a debloca uşa unui apartament dintr-un imobil de pe strada Dumbrava din municipiu. Părinţii unei fete de zece ani au fost îngrijoraţi că aceasta nu răspundea la uşă şi la telefon. Pompierii militari au intervenit cu ajutorul scării culisabile prin balconul apartamentului, situat la etajul întâi al imobilului, a declarat lt. Jacodi.

Din fericire, fetiţa era teafără: adormind, nu a auzit bătăile disperate ale părinţilor.

Leave a Comment