Peste o tonă de nuci, confiscate de poliţişti

Peste o tonă de nuci au fost confiscate, de către poliţiştii clujeni, de la doi tineri din Sălaj. Sălăjenii au fost depistaţi în urma unui control în trafic. Conducătorii auto nu deţineau documente de provenienţă pentru cantitatea transportată.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti şi Postului de Poliţie Comunală Gilău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de mărfuri, a faptelor de evaziune fiscală şi a comerţului ilicit.
Oamenii legii au oprit, zilele trecute, pentru control, pe drumul judeţean 107P, un autoturism cu care se transportau aproximativ 450 de kilograme de nuci. Conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, din judeţul Sălaj, nu a putut prezenta organelor de poliţie avizul de însoţire a mărfii ori alte acte de provenienţă, conform prevederilor incidente în acest domeniu.
Tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii au depistat un alt tânăr, de 21 de ani, tot din Sălaj, care transporta, cu un autoturism, peste 650 de kilograme de nuci, fără a putea dovedi provenienţa licită a acestora.
Cei doi şoferi au fost sanctionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar cele aproximativ 1.100 de kilograme de nuci, în valoare de circa 9.000 lei, au fost confiscate de către poliţişti.

Alte articole

2 Thoughts to “Peste o tonă de nuci, confiscate de poliţişti”

  1. Anonim

    acesti soferi,probabil ca din Pusta-Simleu,au trecut cu nucile prin judetul Salaj, dar la noi baietii cu ochi albastri sunt la vanatoare cu radarele

  2. pop ioan

    De unde puii mei știi tu,măi anonimule din ce parte se deplasau cei în cauză ? Te-ai trezit și tu…scriind !

Leave a Comment