Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de existenţă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii, Oana Lianu şi-a lansat un nou album la Zalău

Cunoscuta artistă Oana Lianu a susţinut miercuri, 29 octombrie, la Zalău, un miniconcert şi a lansat un nou album intitulat „Forever”. Evenimentul cultural a avut loc în sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi a fost organizat cu prilejul împlinirii a 40 de ani de existenţă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii, secţie a instituţiei precizate.

Timp de două zile, miercuri şi joi, 29 şi 30 octombrie, Sala „Dialoguri europene” a CCAJ Sălaj va găzdui o serie de manifestări dedicate împlinirii a 40 de ani de existenţă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii. Astfel, miercuri, 29 octombrie, în prezenţa a zeci de profesori, oameni de cultură, foşti şi actuali elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii, cunoscuta artista Oana Lianu – absolventă a instituţiei amintite, şi-a lansat un album intitulat „Forever” şi a susţinut, în ropote de aplauze, un miniconcert. De asemenea, cei prezenţi la eveniment s-au bucurat şi de un miniconcert susţinut de orchestra Şcolii Populare de Artă, condusă de profesorul Ştefan Iorga.

Manifestările culturale dedicate împlinirii a 40 de ani de existenţă a Şcolii Populare vor continua şi joi, tot în sala precizată de la CCAJ Sălaj, de la ora 16, unde foştii şi actualii profesori ai şcolii vor fi felicitaţi de colegii lor din ţară, de conducerea instituţiei şi a Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj. Programul va continua cu spectacole ale orchestrelor şcolilor populare din Zalău, Oradea şi Baia Mare, ale orchestrei Ansamblului folcloric “Meseşul”. De asemenea, va fi lansată cartea profesorului Grigore Grigoruţ, şeful secţiei, volum intitulat “Culegere de piese religioase pentru cor mixt. Aranjamente şi armonizări” – apărut în Colecţia “Didactica” a Editurii “Caiete Silvane” cu sprijinul CCAJ, precum şi suplimentul revistei “Caiete Silvane” dedicat aniversării a 40 de ani de funcţionare a Şcolii Populare la Zalău. Suplimentul este disponibil şi în format electronic pe site-ul CCAJ, la adresa www.culturasalaj.ro Dintre absolvenţii şi profesorii Şcolii Populare de Artă Zalău îi amintim pe profesorul Ştefan Lucaciu, scriitorul Viorel Tăutan, artistul Ion Lianu, Gică Damian, profesorul Ştefan Ioan Ioanovici, Sergiu Vitalian Vaida, Liviu Petriş, Alexandru Pop – Văru Săndel şi mulţi alţii. Şcoala Populară de Arte şi Meserii funcţioneză din octombrie 2010 ca secţie a CCAJ, instituţie a CJ Sălaj.

Şcoala Populară de Artă a luat fiinţă în prima zi din luna septembrie a anului 1974

 

Alte articole

One Thought to “Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de existenţă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii, Oana Lianu şi-a lansat un nou album la Zalău”

  1. nicu

    Pe unul dintre cei care au REVOLUTIONAT activitatea scolii populare de arta-Zalau din anii 1986-1989 vad ca nu l-ati mentionat. Cel care a deschis prima clasa de actorie si primul pe tara care a pus in scena piese cu public pe bani-si care au avut mai multe spectacole in judet si Cluj-locul 3 pe tara-dat la radio saptamanal-laudat de inssusi ministrul culturii din acea vreme-care-printre altele-a nimerit exact in momentul in care se desfasura un spectacol de teatru cu sala aproape plina-si care a spus dupa spectacol ca asa ceva nu a vazut nicaieri in tara-si ca va implementa aceasta idee la toate scolile populare din tara. Era bine de amintit ca este printre putini din acea scoala care-efectiv-a facut ceva. Adica a adus ceva nou si inedit intr-o institutie ajungand pana la minister ceea ce a facut si altii au luat laudele. Poate va mai amintiti de el…

Leave a Comment