Peste 300 de șoferi au fost sancționați de polițiști în acest week-end

Polițiștii au sancționat la sfârșit de săptămână peste 300 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră în vigoare. În perioada 23 – 25 iunie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au fost prezenți la datorie și au desfășurat o serie de acțiuni cu caracter preventiv. Ei au avut în vederea creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, combaterea conducerii cu viteză excesivă precum și combaterea depășirilor neregulamentare. Toate acestea sunt, în opinia polițiștilor, cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, au fost reținute 17 permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare. Polițiștii au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.155 lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, cele mai multe (138) au fost acordate pentru depășirea limitelor legale de viteză, în timp ce 28 au avut drept motiv nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță. Totodată, cu această ocazie polițiștii au sancționat 19 pietoni. Polițiștii au mai sancționat doi șoferi pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și trei șoferi pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor. Patru sancțiuni au fost acordate pentru folosirea telefonului mobil la volan, fără sistemul de tip „mâini libere”. O altă sancțiune a fost dată pentru nerespectarea culorii semaforului electric. Tot în urma acțiunii polițiștilor, în acest sfârșit de săptămână, pe șoselele din județ, polițiștii au mai sancționat o oprire neregulamentară, au acordat trei sancțiuni pentru nerespectarea indicatoarelor de cale ferată, au dat alte trei sancțiuni pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezintă defecțiuni tehnice. Două sancțiuni acordate de polițiști au avut drept motivație punerea în circulație, pe drumurile publice, a unor autovehicule care nu sunt înscrise de noii proprietari în termenul legal. Polițiștii au mai acordat un număr de 106  sancțiuni pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Tot în acest week-end, a fost aplicată și o sancțiune contravențională privind nerespectarea prevederilor O.G. nr.37/2007, referitoare la stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

One Thought to “Peste 300 de șoferi au fost sancționați de polițiști în acest week-end”

  1. […] Polițiștii au sancționat la sfârșit de săptămână peste 300 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră în vigoare. În perioada 23 – 25 iunie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au fost prezenți la datorie și au desfășurat o serie de acțiuni cu caracter preventiv. Ei au avut în vederea creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, combaterea conducerii cu viteză excesivă precum și combaterea depășirilor neregulamentare. Toate acestea sunt, în opinia… Citeste mai mult […]

Leave a Comment