Peste 100 de persoane imunizate anti-Covid la Maratonul vaccinării de la Jibou

Sub sloganul “Un zâmbet, o floare, o… vaccinare”, la Centrul de Cercetări Biologice – Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou a demarat marți, 1 iunie, Maratonul de vaccinare anti-Covid. Astfel, un număr de 130 de persoane au ales să sărbătorească într-un mod inedit 1 iunie – Ziua Copilului, imunizându-se anti-Covid. Acesta a fost organizat de Instituția Prefectului Sălaj, Direcția de Sănătate Publică Sălaj și Primăria Jibou. Astfel, tinerii cu vârste între 16 şi 18 ani, alături de părinţi şi toţi cei interesaţi  s-au putut vaccina (pentru vaccinare a fost necesară prezenţa unui părinte sau tutore legal). De precizat este faptul că toți cei care s-au vaccinat au putut vizita  gratuit Grădina Botanică Jibou. În cadrul Maratonului au fost disponibile două fluxuri de vaccinare – Pfizer şi Johnson&Johnson.

 

“Vreau să vă mulţumesc, întregului personal medical şi voluntarilor, pentru că sunteţi şi astăzi la datorie, într-o zi liberă. Încercăm să venim în sprijinul populaţiei, în special a tinerilor de 16-18 ani, cu acest Maraton de vaccinare, de Ziua Copilului. Ne dorim ca cei care susţin examenul de bacalaureat în acest an şcolar să nu aibă nicio grijă privind sănătatea lor. Îndemnăm populaţia să se vaccineze şi astăzi, fără programare, doar pe baza unui act de identitate. Mulţumesc domnului primar, Dan Ghiurco şi directorului Grădinii Botanice, Cosmin Sicora pentru sprijinul acordat”, a precizat, la debutul Maratonului, prefectul Toma Dari.

„Este o idee inedită această acţiunea de vaccinare, astăzi, de 1 iunie, în cea mai frumoasă locaţie din judeţul Sălaj, la Grădina Botanică din Jibou. E o dublă sărbătoare. Pe de o parte e sărbătoare copiilor, iar noi vrem să facem şi o sărbătoare şi a celor care şi-au propus astăzi să vină la Grădina Botanică şi să se vaccineze. Este de datoria autorităţii locale să informeze, să promoveze şi să sprijine această campanie iniţiată de Instituţia Prefectului şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj”, a precizat, la rândul său, primarul Jiboului, Dan Ghiurco.

Leave a Comment