Permise reţinute pentru alcool şi viteză

 

 

Peste 180 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru încălcarea Codului Rutier, au fost aplicate, în ultimele zile, de către poliţiştii sălăjeni. Pe lângă prezenţa activă în trafic pe principalele artere rutiere din judeţ, au fost utilizate şi aparatele de înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma acţiunilor organizate, poliţiştii au constatat şase infracţiuni, din care patru contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, şi au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, respectiv 177, pentru încălcarea Codului Rutier. Valoarea amenzilor se ridică la 48.615 de lei.
De asemenea, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere, trei pentru alcool, trei pentru viteză şi alte trei pentru alte abateri. De pildă, potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, în 24 iulie, în jurul orei 20,30, poliţiştii l-au oprit în trafic, pe DC 88, între localităţile Valcău de Sus – Preoteasa, pe Irinel N., din Valcău de Jos, care conducea un autoturism având cu o îmbibaţie alcoolică de 0,42 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. A doua zi, în jurul orei 21, Iulian M. de 26 ani, era oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Zalău, întrucât se urcase la volanului unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării arătând o îmbibaţie alcoolică de 0,58 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.
Un alt tânăr, Valentin L. de 21 de ani, din Someş Odorhei, a fost identificat în trafic în timp ce conducea pe DJ 108A, între localităţile Someş Odorhei – Jibou, un autoturism cu numărul de înmatriculare provizoriu, expirat din data de 11 septembrie 2009 şi fără a deţine permis de conducere.

Leave a Comment