Percheziţii în Sălaj. Bărbat, cercetat după ce a cerut şi a primit bani de la mai multe persoane pentru a le facilita angajarea la Prefectură

O percheziţie domiciliară a ofiţerilor de poliţie de la Serviciile Judeţene Anticorupţie Sălaj şi Maramureş a avut loc în Sălaj, pentru probarea unei infracţiuni de corupţie. Este vorba despre un bărbat cercetat sub control judiciar de procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Maramureş după ce ar fi cerut şi a primit diferite sume de bani de la mai multe persoane pretinzând că le va facilita angajarea ca şofer la Prefectură sau la Direcţia Regională de Informaţii Maramureş, restituirea permisului auto reţinut în urma unor abateri rutiere sau promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Potrivit unui comunicat de presă, transmis în cursul săptămânii trecute de DGA, în urma activităţilor realizate de poliţişti de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de o persoană fără calitate specială, pentru trafic de influenţă în formă continuată – trei acte materiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la mărturie mincinoasă. „Până în prezent, din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei decembrie 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins şi primit de la o persoană suma de 1.000 de lei şi ar fi pretins de la aceasta încă 500 euro, în schimbul facilitării angajării acesteia pe un post de conducător auto la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş sau la Direcţia Regională de Informaţii Maramureş”, arată DGA. Totodată, bărbatul ar fi pretins şi primit de la o altă persoană, care avea dreptul de a conduce suspendat pentru 90 de zile, pentru o abatere la regimul rutier, suma de 500 de euro, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă funcţionari MAI pentru anularea sancţiunii şi restituirea permisului de conducere. Conform sursei citate, el a pretins de la alte două persoane suma totală de 4.000 de euro, din care a primit ulterior 1.700 de euro, promiţându-le în schimb că va interveni pe lângă funcţionari MAI pentru promovarea frauduloasă a examinărilor pentru obţinerea dreptului de a conduce autovehicule. În dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane.

„În context, precizăm faptul că, la data de 02.02.2022, ofiţeri de poliţie judiciară cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au efectuat un număr de două percheziţii domiciliare, dintre care una în judeţul Maramureş (cu sprijinul unei echipe de intervenţie din cadrul I.P.J. Maramureş – Serviciul de Acţiuni Speciale) şi una în judeţul Sălaj, context în care au fost identificate şi ridicate înscrisuri de interes, sume de bani şi alte bunuri de interes pentru cauză”, precizează DGA. Ofiţerii anticorupţie au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

foto cu caracter informativ

One Thought to “Percheziţii în Sălaj. Bărbat, cercetat după ce a cerut şi a primit bani de la mai multe persoane pentru a le facilita angajarea la Prefectură”

  1. […] O percheziţie domiciliară a ofiţerilor de poliţie de la Serviciile Judeţene Anticorupţie Sălaj şi Maramureş a avut loc în Sălaj, Citeste mai mult […]

Leave a Comment