Pentru că au chefuit în spaţii necorespunzătoare, mai mulţi sălăjeni au ajuns pe patul de spital cu toxinfecţii alimentare

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj realizează în această perioadă o anchetă cu privire la o toxiinfecţie alimentară după ce mai mulţi cetăţeni din patru localităţi din judeţ au necesitat tratament medical de specialitate fiind internaţi la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. După cum a explicat medicul veterinar Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj, în total este vorba despre 12 persoane din localităţile: Dragu, Trestia, Motiş şi Crişeni. Aceştia, în cea de a doua zi a Sărbătorilor Pascale, 2 mai, au consumat diferite produse alimentare preparate în propria gospodărie, dar şi alimente livrate de o firmă de catering din Zalău. Mai exact, în toate cele patru localităţi precizate, s-au oragnizat „chermeze”, restrânse, unde oamenii au dus fiecare din propria gospodărie diferite alimente: cozonaci, prăjituri, ruladă din carne, ouă vopsite etc. La acestea s-au adăugat şi alte produse alimentare furnizate de firma de catering din municipiu. După terminarea petrecerilor, mai multe persoane au acuzat tulburări digestive, dureri abdominale şi stări febrile. Mulţi din petrecăreţii din cele patru localităţi au preferat să se trateze acasă cu fel de fel de leacuri, însă 12 au ajuns pe patul de spital. „La controlul efectuat la firma de catering nu au fost constatate abateri de la normele sanitare veterinare, iar rezultatul analizelor la probele recoltate se încadrează în parametrii bacteorologici corespunzători”, a precizat medicul veterinar Chindriş. Astfel, din primele investigaţii ale inspectorilor DSVSA Sălaj se suspicionează o recontaminare la consumatorii finali prin manipulări repetate şi servirea produselor în spaţii necorespunzătoare, iar ancheta continuă până la clarificarea cauzelor care au dus la producerea îmbonăvirilor.

Leave a Comment