Pensionarii sălăjeni au sărbătorit de ziua lor

Sindicatul Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj a organizat, marţi, 1 octombrie, cu ocazia „Zilei Internaţionale a persoanelor vârstnice” o festivitate dedicată tuturor sălăjenilor de vârsta a III-a.

La evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Zalău au venit în număr mare pensionari din aproape toate colţurile judeţului, reprezentanţi ai SLP Sălaj, preşedintele Consiliului Judeţean – Tiberiu Marc, dar şi prefectul judeţului, Ionel Ciunt. În deschiderea evenimentului a luat cuvântul, Ilie Gorgan, preşedintele SLP Sălaj, care a ţinut să felicite toţi vârsticii de ziua lor şi să puncteze şi câteva din probleme cunoscute cu care confruntă pensionarii.
Tot în cadrul momentului dedicat persoanelor vârstnice a luat cuvântul şi reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ionel Ciunt, care a adresat celor prezenţi urări de preţuire, respect şi consideraţie, menţionând că generaţiile care sunt vremelnic la conducere au obligaţia morală de a asigura vârstnicilor un trai decent. „Dacă ar fi să fac o trimitere la istoria recentă a României, dumneavoastră sunteţi generaţia de sacrificiu, traversând 45 de ani de comunism şi alţi 23 de ani de tranziţie, cu noi sacrificii. Sunt voci care spun că pensionarii sunt prea mulţi, însă eu cred că voinţa şi dorinţa de a le rezolva problemele sunt prea puţine. Dumneavoastră sunteţi zestrea pe care s-a construit potenţialul spiritual şi economic al României, în ultima jumătate de secol. Generaţiile care sunt vremelnic la conducere au obligaţia morală să vă asigure un trai decent, să vă redea dreptul pe care îl meritaţi pe deplin, de a nu mai purta povara grijii de mâine”, a precizat prefectul judeţului, în discursul adresat persoanelor vârstnice.
După terminarea festivităţii dedicate persoanelor vârstnice, toţi cei prezenţi au fost serviţi cu cozonac şi ţuică, iar „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” a continuat cu un spectacol muzical-coregrafic gratuit oferit de Ansamblul Profesionist „Porolissum” şi Ansamblul Folcloric „Columna”.

Alte articole

Leave a Comment