Exclusiv: Patru evazioniști sălăjeni vor fi arestați la domiciliu

Curtea de Apel Cluj a respins marți, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Nicoară Pavel, Chira Sebastian Dacian, Galiș Ioan, Huluban Ioan și Boer Vasile Valer împotriva încheierii penale a Tribunalului Sălaj, care a decis arestarea preventivă a celor cinci, pe o durată de 30 de zile. Instanța clujeană a admis în schimb contestațiile formulate de inculpații Dejeu Gheorghe Dorel, Baidoc Marinel, Biriș Gavril și Boita Emil și a dispus luarea măsurii preventive de arestare la domiciliu pe o durată de 30 de zile. ”Impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilele fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi. Pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi ori de câte ori vor fi chemaţi; să nu comunice între ei şi cu inculpaţii. Atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, se arată în soluția dată de Curtea de Apel Cluj. Poliției din Șimleu Silvaniei îi revine sarcina de a-l supraveghea pe Biriș Gavril. Ceilalți trei inculpați arestați la domiciliu vor fi supravegheați de polițiștii zălăuani. Decizia este definitivă.
Vă reamintim că în data de 30 martie, Tribunalul Sălaj a admis cererea procurorilor DIICOT Sălaj de arestare preventivă a nouă inculpați, dintre care opt sălăjeni și un sătmărean, acuzați de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este de aproximativ cinci milioane de euro. În zorii zilei de 28 martie, sub coordonarea procurorilor DIICOT Sălaj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 33 de percheziţii pe raza județelor Sălaj, Satu Mare, Bihor, Hunedoara, Dolj, Prahova, Constanţa și a municipiului Bucureşti. Începând cu anul 2010, pentru a scăpa de taxe și impozite, afaceriștii înființau firme ”fantomă” pe numele unor persoane cu o condiţie materială modestă sau cu un nivel intelectual scăzut, acestea fiind folosite numai pentru obţinerea de conturi, carduri bancare şi emiterea de facturi fiscale fictive în interesul societăţilor aparţinând membrilor grupului de criminalitate organizată. În schimbul ”serviciilor prestate”, oamenii străzii primeau sume modice, între 100 și 200 de lei. Însă nu tot timpul era așa. ”Loialitatea” unui bucureștean, care conducea șase firme fantomă, a fost răsplătită de afaceriștii zălăuani cu un bolid BMW X6. Când activitatea firmelor fantomă lua amploare, acestea erau cesionate către cetățeni maghiari, pentru a șterge urma infracțiunilor. Din grupul infracțional făceau parte și doi foști polițiști.

8 Thoughts to “Exclusiv: Patru evazioniști sălăjeni vor fi arestați la domiciliu”

 1. ppdd

  sunt curios cu o sa isi mai coordoneze proiectele pe fonduri europene , Emil? Sau poate ca de astea are voiese se ocupe mai departe? sau nu stie inca procuratura de noua piata de activitate a lui Emil?

 2. Sa le fie rusine la cei de la Curtea de Apel, au demonstrat ca si acolo se judeca in functie de pile si spaga. Toti sunt invinuiti de aceeasi treaba, de ce nu s-a cantarit cu acelasi cantar??? Ori se admitea la toti , ori la nimeni. Sunteti mult mai manjiti magistratilor decat cei pe care incercati sa-i manjiti ca sa va justificati salariile nesimtite. Halal justitie romaneasca, RUSINE !!!!!!!!!

 3. Anonim

  Mno cam ghinion pt biju.ma intreb ce a face acuma Andreia chereji ca mercedesu nu merge fara benzina si din cate vad biju nu o sa iasa devgraba sa il alimenteze

 4. Andreas

  Departe de mine gandul sa ma erijez in aparatorul acuzatilor, insa mi-e imposibil sa nu reactionez fata de acest linsaj mediatic, in sensul ca este inadmisibil ca jurnalist, sa lansezi un articol cu un titlu scris cu litere de-o schioapa: „Patru evazioniști sălăjeni vor fi arestați la domiciliu”, atata timp cat in cazul acestora nu s-a pronuntat o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila privind acuzatia de evaziune fiscala. Sau poate ca, stimate domnule Gorgan Paul, in calitate de jurnalist doriti sa va substituiti justitiei si sa dati sentinte in locul acesteia. Din pacate, dumneavoastra domnule Gorgan Paul se pare ca ati cam dat (fie-mi iertata exprimarea neacademica) cu mucii in fasolea deontologica.

 5. 1111

  Despre tanti andreea chereji ce aveti cu ea ea o sa si faca in continuare meseria cu alti burtosi si scarbosi important e ca este ieftina pe piata de ce nu va vindeti si voi sa va cumparati mercedes saraca fata doar seamana cu mama ei asa era si masa tot o…..noroc ca la gasit pe moldovan prostu asa ca e fericita ca are pe cineva, andreea fi tare si nu te mai vinde pe maruntisuri ca unu ca Biju nu mai gasesti

 6. laalala

  ca aveti mai cu oamenii? daca sunt arestati la domiciliu, bravo lor! probabil pedeapsa lor va fii cu suspendare si toate bune si frumoase… va e ciuda ca ei au putut si voi nu? pai incercati si voi, daca va iese bine, daca nu, salut… cu fata lu` biju ce aveti?nu aratati la fel? va e ciuda ca voi stati cu burtosi fara bani, sau mai rau faceti parte din clasa burtosilor fara bani si nu va permiteti masini ca si altii?

 7. ppdd

  e normal sa iei cu suspendare in tara asta ! daca furi peste un milion de euro esti DOMN si ei cu suspendare ! doane freste sa furi o gaina ca faci ani grei de puscarie ! asta e dreptatea ! unii se plimba in masini de zeci de mii de euro si alti nu au ce pune pe masa, important e ca primii fura de la stat si ceilati sunt fraiei ca nu fura si ei.

 8. ppdd

  Ai furat de-ai spart? Ai fost suficient de prost încât să te și prindă? Ai reușit să fii atât de penibil încât să lași probe care să ducă la condamnarea ta? Nu-i nimic. Specialistul nostru în chichițe avocățești te va învăța cum trebuie să procedezi pentru a scăpa de rușine.

  – Fă imediat SIDA. Sau demonstrează că ai făcut.
  – Împlinește cel puțin șaizeci de ani la data pronunțării sentinței definitive.
  – Activează cancerul din tine. Ai grijă să fie unul bun, de calitate, că nu mai e ca pe vremuri, când scăpai și cu o gripă.
  – Încearcă să mai comiți câteva fapte. Cu cât vei acumula mai multe, cu atât îți vor crește șansele de a sta mai puțin în pușcărie. Nu uita că la noi e stimulată infracționalitatea, pedepsele se contopesc, iar de executat, se execută cea mai mică.
  – Încearcă să dai dovadă de ingeniozitate și să evadezi cât mai repede. Dacă evadezi repede, stai mai puțin în pușcărie. Dacă evadezi târziu, stai mai mult.

Leave a Comment