Primele premii obţinute de elevii sălăjeni la olimpiadele naţionale

 

Două premii şi o menţiune au obţinut elevii sălăjeni la etapa naţională a olimpiadelor şcolare, care au avut loc în perioada 3-8 aprilie. Este vorba de Cristiana Petre, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, care a obţinut premiul special la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă”, Andrada Riza, clasa a IX, la acelaşi Colegiu şi Oana Brişan, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, care au primit premiul special, respectiv menţiune, la Olimpiada Naţională de Latină.
Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, „Lectura ca abilitate de viaţă”, competiţie ajunsă la cea de-a doua ediţie, s-a desfăşurat în intervalul 3-7 aprilie, la Bistriţa. Din Sălaj, au participat patru elevi, doi de la gimnaziu şi doi de la liceu, lotul fiind însoţit de Ioana Tuduce, profesor în cadrul Colegiul Naţional „Silvania”.
Olimpiada Naţională de Limba Latină, găzduită de Piteşti, a avut loc în perioada 6-8 aprilie, iar lotul sălăjean a fost alcătuit din şase elevi, clasele VIII-XI, fiind însoţit de Ruxanda Chirică, profesor la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei.
De asemenea, potrivit sursei citate, alţi opt elevi, clasele V-VIII, secţia română şi minorităţi au plecat marţi, 8 aprilie, la Călimăneşti, unde se va desfăşura Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română. Lotul este însoţit de Andreea Purdea, profesor în cadrul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău.
Alţi şase elevi, clasele IX-XII, vor pleca miercuri, 9 aprilie la Timişoara, pentru a participa la Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatura română (licee). Liceenii sălăjeni vor fi însoţiţi de Clara Dan, profer în cadrul Colegiului Naţional „Silvania” şi Marcel Lucaciu, inspector şcolar de specialitate, care va face parte din Comisia Centrală de evaluare. Tot la Timişoara, va avea loc la finele acestei săptămâni şi Olimpiada Naţională de Limbă şi Literatură Maghiară şi cea de ştiinţe socio-umane.

Leave a Comment