Pâine din Maramureş fără documente, depistată de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii sălăjeni au constatat, în perioada 9-13 septembrie, două infracţiuni de evaziune fiscală, au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 17.760 de lei. Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în intervalul menţionat, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, poliţiştii sălăjeni au efectuat 41 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice şi au verificat 119 mijloace de transport.

Astfel, au fost constatate două infracţiuni la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.360 lei, din care zece 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, una la OUG nr. 12/2006 şi 15 la alte acte normative). De asemenea, poliţiştii sălăjeni au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 17.760 de lei.
Tot în perioada menţionată, conform sursei citate, oamenii legii au indisponibilizat o autoutilitară aparţinând unei firme din judeţul Maramureş, care a fost identificată în trafic transportând pâine, fără documente justificative. Pe lângă autoutilitară, a fost confiscată şi pâinea în valoare de 481 lei.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, la acţiunile precizate, au participat 97 de poliţişti: 10 din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, 58 poliţişti de ordine publică, 20 de poliţişti rutieri şi nouă de la transporturi feroviare.

Alte articole

2 Thoughts to “Pâine din Maramureş fără documente, depistată de poliţiştii sălăjeni”

  1. Ninel cel harnic

    Pe cand controale la magazinele de desfacere ? Mai ales la cele care iau doar jumatate cu acte !

  2. Anonim

    si la Cehu aceeasi problema.

Leave a Comment