Oamenii legii au pus mâna pe alcool, covoare şi ţigări de contrabandă

Acţiunele de amploare desfăşurate de poliţiştii sălăjeni, la finele săptămânii trecute, s-au finalizat cu sute de amenzi, în valoare de 63.000 de lei, şi confiscări de bunuri estimate la 9.000 de lei. Peste 100 de oameni ai legii au participat la această acţiune.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii au instituit opt filtre de circulaţie pe drumurile din judeţ. „În perioada 15-17 februarie, 107 poliţişti din efectivele de ordine publică, circulaţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi acţiuni speciale au participat la mai multe acţiuni cu efective mărite, în scopul identificării persoanelor care încalcă legea. În cadrul acţiunilor au fost constatate 15 infracţiuni şi 221 de contravenţii”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Astfel, au fost aplicate 155 de sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere, 20 la legea privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 27 la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 19 la alte acte normative. În privinţa legislaţiei rutiere, au fost identificaţi 35 de conducători auto circulând cu viteze peste limite legale.
Potrivit sursei citate anterior, pe parcursul acţiunilor, poliţiştii şimleuani l-au identificat pe Marin, din Cheud, în Piaţa Industrială din oraş, oferind spre vânzare un număr de 24 covoare pentru care nu avea documente legale de provenienţă, motiv pentru care acestea au fost confiscate.
De asemenea, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Zalău şi cei din Crişeni au organizat două percheziţii domiciliare în localitatea Gîrceiu, în scopul identificării de bunuri ce provin din contrabandă. De la domiciliile lui Istvan C., de 37 de ani, şi Ştefan M., de 37 de ani, au fost găsite peste 4.500 de ţigarete netimbrate, mărcile Jin Ling şi Viceroy.
De asemenea, la sediul unei firme au fost identificate 248 de ţigări de contrabandă şi şase sticle de jumătate de litru fiecare cu alcool etilic expuse spre vânzare fără îndeplinirea condiţiilor legale. Poliţiştii l-au sancţionat pe administrator cu amendă în valoare de 1.000 de lei şi continuă cercetările pentru a stabili provenienţa ţigărilor.

Alte articole

Leave a Comment