O nouă veste loveşte în fumători: s-au scumpit ţigările

Veste proastă pentru fumători, deocamdată pentru cei care perefră sortimentele de ţigări produse de British American Tobacco (BAT). Creşterea de preţ este una mare, de la 50 de bani până la un leu pentru anumite sortimente.
Spre exemplu, tigaretele din gama Kent, Rothmans si Lucky Strike costa acum 16 lei, fata de 15 (Lucky Strike) sau 15,5 lei (celelalte), anterior. Un pachet de Dunhill are un pret de vanzare de 17 lei, fata de 16,5 lei anterior, iar un pachet de Pall Mall costa 15 lei, cu 50 de bani mai mult. Scumpirile se aplică tuturor brandurilor de ţigarete de la British American Tobacco, însă creşterile de preţ diferă în funcţie de sortiment, aşa cum se poate observa în lista publicată pe site-ul producătorului, listă afişată mai jos. Aceasta este o veste care se alătură şirului de veşti proaste care îi vizează pe fumători şi care au intrat în vigoare în acest an, una din ele fiind interdicţia de a fuma în locuri sau spaţii publice, baruri, cluburi sau cafenele, cât şi la locul de muncă, în afara spaţiilor special amenajate care lipsesc de cele mai multe ori. ”Noua Directivă Europeană a tutunului aduce schimbări importante în procesul de de producție a țigaretelor BAT. Aceste schimbări au un impact direct asupra costurilor operaționale și se reflectă în prețul final al produselor”, spun reprezentanţii BAT.

Alte articole

2 Thoughts to “O nouă veste loveşte în fumători: s-au scumpit ţigările”

  1. Tăunu

    Adevărata veste proastă pentru români este aceea că alimentele s-au scumpit semnificativ, faţă de anul trecut, când TVA la alimente nu era încă redus. Reducerea TVA la aliment,e făcută de Ponta pentru ajutorarea populaţiei, a intrat în buzunarul porcilor de patroni. Guvernul trebuie, de urgenţă, să mărească TVA la valoarea iniţială !

  2. Oculus

    Vestea poate sa loveasca in continuare numai cancerul sa NU.

Leave a Comment