Violată de un consătean

 

O minoră de 15 ani, din comuna Plopiş, a fost, la începutul săptămânii trecute, victima unui viol. Nefericitul eveniment s-a petrecut în noaptea de 27 spre 28 iulie, Poliţia fiind sesizată la scurt timp chiar de mama adolescentei. „În 28 iulie, mama victimei a sesizat Poliţia, în jurul orei 3,30, despre faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, a fost violată, prin constrângere, de către Mihăiţă Marincaş. Agresorul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. În cursul zilei de miercuri, 29 iulie, magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. „Inculpatul, Mihăiţă Marincaş, în vârstă de 19 ani, din localitatea Iaz, comuna Plopiş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de viol”, a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei şimleuane, Anca Criste.
Tot în cursul săptămânii trecute, un alt caz de agresiune sexuală, în care victima a fost tot o minoră, a ajuns pe masa magistraţilor sălăjeni. Un adolescent din Zalău este acuzat că şi-a abuzat propria soră, recurgând la diverse ameninţări, inclusiv cu moartea. Cea care a sesizat organele de Poliţia a fost chiar mama celor doi fraţi.
Potrivit anchetatorilor, “în urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut că inculpatul minor P.I., într-o seară, în perioada sărbătorilor de iarnă din 2013, prin constrângere, apelând la diverse ameninţări, inclusiv cu moartea, a săvârşit acte de natură sexuală, dar care nu au presupus penetrare cu caracter sexual, asupra surorii de şapte ani”. Astfel, după cum a subliniat reprezentantul Judecătoriei Zalău, acuzaţia care îi este adusă tânărului este cea de săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Dosarul a fost înregistrat abia miercuri, 29 iulie 2015, pe rolul Judecătoriei Zalău, zălăuanul, în prezent major, ajungând astfel în faţa judecătorilor la aproximativ un an şi jumătate de la săvârşirea faptei.
Minoră de nouă ani, violată de unchiul său
La începutul lunii iulie, un alt caz tulburător, victimele fiind tot minore, intra în atenţia judecătorilor şimleuani. Doi fraţi din comuna Bănişor, acuzaţi că au supus la agresiuni sexuale, timp de mai mulţi ani, două copile, au fost trimişi în judecată pentru viol, corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală, în formă continuată. Potrivit magistraţilor şimleuani, Viorel Chifor de 46 de ani este acuzat de viol în formă continuată şi corupere sexuală a minorilor în formă continuată, în timp ce fratele său, Liviu Chifor de 41 de ani a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor, ambele în formă continuată.
Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada 2010 – 2015, Viorel Chifor de 46 ani a întreţinut raporturi sexuale, în repetate rânduri, cu minora de nouă ani. De asemenea, timp de trei ani, în intervalul 2011- 2014, inculpatul a mai întreţinut acte sexuale şi cu o minoră de 13 ani.Totodată, extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că minora de 13 ani a mai fost agresată sexual de un bărbat de 41 ani, respectiv de Liviu Chifor, fratele primului inculpat şi în acelaşi timp tatăl fetiţei de nouă ani.

Alte articole

Leave a Comment