O echipă de sălăjeni ajută la stingerea incendiului de la Moftinu Mare

După nouă zile de la izbucnirea incendiului la o sondă de gaze din localitatea sătmăreană, Moftinu Mare, continuă operaţiunile pentru stingerea focului şi înlăturarea riscului de explozie.

La faţa locului au ajuns pompieri din şase judeţe, inclusiv un echipaj al ISU „Porolissum” Sălaj, compus din 11 subofiţeri, cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o motopompă şi o autospecială cu tun cu capacitate de 9.000 de litri. A fost amenajată zona pentru intervenţie, prin consolidarea platformei, astfel încât autospecialele să nu se împotmolească în momentul intervenţiei.

Pompieri, autorităţi, specialişti canadieni şi diverşi experţi au fost convocaţi la faţa locului de societatea care deţine sonda, printre ei aflându-se şi omul de afaceri din Zalău, Viorel Plosca, managerul societăţii Diamond Recycling.

Firma acestuia se ocupă cu demolări şi dezafectări, iar o parte dintre utilajele companiei efectuau lucrări în municipiul Carei în momentul izbucnirii incendiului.

„Am fost solicitat să intervin cu un utilaj la faţa locului, am discutat cu specialiştii canadieni, iar acum efectuăm toate procedurile necesare pentru a putea stinge incendiul. Firma mea dispune de un excavator cu ghilotină, cu care vom încerca să tăiem sonda. Am echipat excavatorul cu folie antifoc şi cu tablă de aluminiu, se fac măsurători în fiecare minut, iar în orele următoare vom încerca să intervenim pentru a scoate sonda”, ne-a explicat Viorel Plosca.

Incendiul la sonda de gaz din Moftinu Mare a izbucnit în noaptea de 17 spre 18 decembrie. În zonă a ajuns, în cursul zilei de miercuri, 27 decembrie, şi secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Leave a Comment