Motociclist în stare de ebrietate, rănit grav într-un accident în Vîrşolţ

Un clujean de 38 de ani a fost grav rănit într-un accident rutier produs pe DN 1H, în localitatea Vîrşolţ, duminică, 28 august, în jurul orei 13.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, bărbatul a pornit la drum pe motocicletă deşi era în stare de ebrietate, iar în localitatea Vîrşolţ, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum în curbă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Motociclistul a fost rănit grav.

La testarea cu alcooltestul, s-a evidenţiat o alcoolemie de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o alcoolemie peste limita legală.

Pentru evitarea incidentelor în trafic, IPJ Sălaj recomandă motocicliştilor să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile și să folosească ziua, permanent, luminile de întâlnire, să poarte în timpul mersului, pe drumurile publice, căști de protecție omologate, să nu conducă atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice, să-și asigure permanent un spațiu suficient de frânare, să nu facă “slalom” printre autovehiculele aflate în mișcare ori să depășească viteza legală de deplasare.

Alte articole

Leave a Comment