Monstru, nu tată! Un bărbat din Zimbor îşi umilea soția și copiii pentru amuzamentul propriu

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Zimbor, a fost trimis în judecată de către procurorii jibouani, fiind acuzat de rele tratamente aplicate minorului. Potrivit procurorilor sălăjeni, în perioada 21 aprilie 2013-8 noiembrie 2015, Daniel Păunel Sabău „a avut un comportament de natură să pună în primejdie gravă dezvoltarea fizică, psihică şi morală a celor patru copii minori ai săi, prin măsuri şi tratament violente, agresive, umilitoare”.
Pe fondul consumului de alcool, bărbatul făcea scandaluri şi devenea violent cu soţia sa, în prezenţa celor patru copii, susţin reprezentanţii Judecătoriei Jibou, instanţă pe rolul căreia se află dosarul. În ajutorul mamei abuzate sărea fetiţa în vârstă de 10 ani, însă de fiecare dată, copila primea şi ea corecţii fizice.

Copiii, transformaţi în „soldaţi mercenari”
Mai apoi, îi snopea în bătaie şi pe copii, iar pentru amuzamentul propriu, îi punea pe cei doi băieţi mai mari să se lupte unul cu altul, numindu-i „soldaţi mercenari”. Copiii, în vârstă de 14, respectiv 15 ani, erau obligaţi să îndure cu stoicism loviturile pe care şi le aplicau, altfel tatăl îi bombarda cu vorbe de ocară. „Nu plângeţi, că nu sunteţi femei!”, obişnuia să le spună bruta în timp ce savura fiecare pumn şi palmă pe care fiii săi şi le aplicau.
Aceasta nu era singura plăcere sadică a zimboreanului. El obişnuia şi să îşi oblige băieţii să consume băuturi alcoolice, „ca să le lucreze organismul” şi le lua toţi bănuţii pe care aceştia îi făceau muncind cu ziua prin sat. Cu mintea tulburată de alcool, într-una din zile, bărbatul a aruncat pisica familiei pe acoperişul casei, pentru ca mai apoi să o spintece cu baioneta. Totul, sub ochii îngoziţi ai copiilor.
Psihologii care au analizat cazul minorilor susţin că aceştia au crescut într-un mediu conflictual, marcat de numeroase evenimente traumatizante şi perturbatoare dezvoltării lor fizice şi psihice. „Psihologii au constatat existenţa unor traume psihice ca urmare a problemelor de externalizare a emoţiilor şi fricii şi au recomandat consiliere psihologică”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Iertat de nevastă după ce a tăiat-o cu un cuţit
Anchetatorii susţin că, în 2013, Daniel Păunel Sabău a fost internat la Psihiatrie pentru dezalcoolizare, după ce şi-ar fi tăiat cu un cuţit. La scurt timp, el a fost externat, pentru că femeia şi-a retras plângerea.
În luna noiembrie a anului trecut, el a fost internat din nou, după ce i-a aplicat nevestei lovituri ce au necesitat trei-patru zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, soţia lui a obţinut un ordin de protecţie, inculpatului fiindu-i interzis să se apropie la mai puţin de 200 de metri de consoartă şi de cei patru copii, să aibă contact telefonic cu ei, să se apropie de şcoala unde învaţă copiii şi a fost obligat să urmeze tratamentul recomandat de către medicul curant.
Inculpatul, beneficiar de ajutor social, este cunoscut prin sat pentru scandalurile pe care le provoacă atunci când consumă alcool, ne-a declarat primarul din Zimbor, Gabriel Mureşan. În cele din urmă, bărbatul a fost părăsit anul trecut de către soţie, care s-a mutat de acasă împreună cu cei patru copii.
Procurorii nu au cerut arestarea preventivă a inculpatului, pe motiv că există un ordin de protecţie care îl ţin pe bărbat departe de cei cinci membrii ai familiei sale.
Dacă va fi găsit vinovat, bruta ar putea sta ani grei după gratii.

Alte articole

Leave a Comment