Minor trimis în judecată pentru profanare de morminte

Un adolescent de 15 ani din Zalău riscă să-şi petreacă următorii ani după gratii, după ce, în cursul anului 2012, a comis o serie de infracţiuni. Pentru una dintre ele, minorul V.N.J. a primit un an de închisoare cu suspendare. Cum pedeapsa primită nu i-a fost învăţătură de minte, tânărul are mari şanse să ajungă, de această dată, în puşcărie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Zalău, Ioana Hodiş, în noapte de 12 spre 13 iunie 2012, V.N.J. a desprins litere şi cifre din bronz, precum şi icoane, de pe două pietre funerare, ducând la degradarea lor. Ba mai mult, a vândut inscripţiile la fier vechi. Valoarea prejudiciului se ridică la 2.800 de lei. “Vorbim despre profanare de morminte, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea de la 1,5 luni, la 1,5 ani, şi despre furt calificat, pentru care riscă între 2 şi 9 ani de închisoare”, a precizat Hodiş.
Aceste două fapte nu sunt singurele ilegalităţi comise de către inculpat. După cum susţine oficialul Judecătoriei Zalău, în noapte de 2 spre 3 ianuarie 2012, minorul a pătruns în garajul unui cetăţean din municipiu, de unde a sustras bunuri în valoare de 2.000 de lei.
“Dat fiind faptul că tânărul mai are o pedeapsă cu suspendare, el ar putea să o excute pe cea din urmă, ce va fi pronunţată de instanţă în perioada următoare”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Alte articole

Leave a Comment