Petru Ciobanca a cumpărat fosta clădire a Secţiei Dermatologie

Salvosan Ciobanca a plătit Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău cei 130.000 de euro pe care clujeanul Marius-Tudor Terdic, moştenitorul imobilului în care funcţionează Secţia Dermato-Venerice, îi datora. Suma reprezintă reprezintă contravaloarea investiţiilor ce au fost făcute de-a lungul timpului la această clădire, investiţii în urma cărora suprafaţa imobilului a depăşit-o cu 280 de metri pătraţi pe cea restituită în instanţă.
Petru Ciobanca, fondatorul Policlinicii Salvosan Ciobanca, susţine că achiziţia spaţiului de pe strada Corneliu Coposu, nr. 17 a fost făcută în baza unui parteneriat cu moştenitorul clujean. “Domnul Terdic ne-a solicitat pentru a ne asocia, astfel încât să continuăm activităţile medicale din această clădire”, ne-a declarat Ciobanca, menţionând că acest parteneriat îl face co-proprietarul imobilului. Acesta susţine că pentru a putea achita datoria către unitatea spitalicească, Salvosan a accesat un credit bancar.
“Ne propunem să transformăm acest imobil într-un centru socio-medical. Dorim să ne extindem activitatea în sfera socială, astfel că vom oferi condiţii de internare şi pensionarilor cu venituri reduse”, a explicat Petru Ciobanca. Acesta a ţinut să precizeze că viitorul centru nu va fi un azil pentru cei în vârstă, ci un loc unde sălăjenii cu pensii mici vor putea avea acces la investigaţii moderne.

Barna: Mutarea de urgenţă se poate face în maxim două luni
Dacă înainte să intre banii în cont, autorităţile stăteau liniştite, neexistând pericolul evacuării, acum lucrurile par să se schimbe. Deşi Ciobanca spune că nu va impune un termen pentru eliberarea clădirii, conducerea Spitalului de Urgenţă şi cea a Consiliului Judeţean Sălaj se vor întâlni astăzi pentru a analiza variantele pe care le au la îndemână.
Printre variantele amintite se numără spaţiul în care a funcţionează Policlinica Stomatologică, de pe strada Păcii, dar şi mansardarea Spitalului. Cum aceasta din urmă implică nu doar timp, ci şi investiţii importante, oficialii iau în calcul ca până la finalizarea lucrărilor, Dermatologia să ocupe provizoriu spaţiile în care a funcţionat, până nu demult, Secţia Oncologie.
“Achitarea datoriei ne face să luăm o decizie rapidă pentru relocarea secţiei. În cursul zilei de marţi, împreună cu Consiliul de Administraţie şi cu Comitetul Director vom alege varianta care să fie şi sustenabilă financiar şi suficient de rapidă”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
“Mai întâi de toate, trebuie să stabilim dacă vrem ca Dermatologia să funcţioneze în Spital ori în altă parte. Dacă optăm pentru prima variantă, atunci ar trebui să mutăm secţia, până se realizează mansardarea, în fosta Oncologie”, a afirmat Laurenţiu Barna, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Acesta admite că spaţiul ce va rezulta în urma mansardării nu va fi suficient pentru a găzdui Dermatologia: “Mansarda va trebui extinsă; eventual să construim o legătură între cele două blocuri operatorii”.
În cazul în care noii proprietari vor solicita mutarea de urgenţă, autorităţile vor opta pentru fostul spaţiu al Oncologie. “Nu vrem să încurcăm planurile proprietarilor. Dacă trebuie să ne mutăm, într-o lună jumătate, maxim două, o putem face. Este adevărat că nu va fi loc suficient, aşa că va trebui să ne înghesuim în Ambulatoriu”.
Tiberiu Marc precizează că ar mai exista o variantă, însă a preferat să nu o dezvăluie, întrucât ea nu este momentan suficient fundamentată.
Reamintim că imobilul în care funcţionează Secţia Dermato-Venerice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi terenul aferent au fost retrocedate, anul trecut, moştenitorului fostului proprietar. Imobilul are o suprafaţă de 1.350 de metri pătraţi.

Alte articole

8 Thoughts to “Petru Ciobanca a cumpărat fosta clădire a Secţiei Dermatologie”

 1. KKK

  foarte bine. daca spatiul a avut mostenitori ,ei sunt in drept sa fie prorietari.

 2. Anonim

  Apropos de policlinica Stomatologica din Pacii cu acea cladire ce aveti de gand sa faceti???
  Au ramas spatiile goale si cladirea administrata de primarie sta in paragina.Doar la etaj mai functioneaza Radiologia.

 3. voicu

  vor plomba strazile ca dintii sint scumpi

 4. nelu

  Nu înţeleg de ce statul îşi propune să dea bani pentru spitalele particulare, în timp ce nu are bani pentru cele de stat !!

 5. luci

  La noi proprietari de la Sectia Dermato avem rugamintea de a pastra arhitectuta exteriora si zona verde, ar fii cea mai binecvantare si pentu ei si cei ce vor beneficia de serviciile ce spun ca vor sa le ofere Zalauanilor. Multumim si sa va tineti de cuvant.( Nu sunt impotriva modernizari, tehnologiilor de ultima ora dar apreciez bunul gus si natura )

 6. dinpix

  La cum arata celelalte proprietati ale lui Ciobanca din oras probabil si aici va fi ceva gen bazar-babilon-musuroi sau ruine.

 7. felceru

  Tiganie in gazdajie!

 8. ioan

  ADIO ordine si liniste pe str, COPOSU vine COBANCA cu vechiturile lui,,VAI DE SANATATE,,

Leave a Comment