Mii de euro, furați de un tânăr din casa unui zălăuan

Un bărbat de 33 de ani din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, a fost reținut de polițiștii sălăjeni în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj. Bărbatul a furat dintr-o casă din Zalău 25.000 de euro și 5.000 de lei. După cum au explicat reprezentanții IPJ Sălaj, în cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au efectuat două percheziții domiciliare în Zalău, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 33 de ani, din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 25 februarie, a sărit gardul unei case, a intrat în interior și furat dintr-un seif 25.000 de euro și 5.000 de lei. Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 130.000 de lei, din care polițiștii au recuperat aproximativ 70 la sută. „În urma perchezițiilor domiciliare pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului au fost descoperiți și ridicați în vederea cercetărilor 18.220 de euro și 80 de lei, bani în legătură cu care exisă suspiciunea rezonabilă că ar proveni din săvărșirea infracțiunii”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj. Astfel, polițiștii l-au reținut pe clujean pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă a acestuia. Polițiștii de investigații criminale continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat. Reprezentanții IPJ Sălaj fac precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandări

Pe această cale polițiștii vin o serie de recomandări: „Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel. Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur. Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa. Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior. Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor. În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor. Să manifestați un nivel de ridicat de atenție la informațiile pe care le postați  pe rețelele de socializare cu privire la plecarea de la domiciliu (în concedii, vacanțe etc) pentru ca acestea pot fi speculate și valorificate de infractori. Dacă constatați că din locuință v-au fost sustrase bunuri, este foarte important să nu pătrundeți în câmpul infracțional pentru a nu compromite eventualele urme și să sunați de îndată la 112!”.

One Thought to “Mii de euro, furați de un tânăr din casa unui zălăuan”

  1. […] Un bărbat de 33 de ani din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, a fost reținut de polițiștii sălăjeni în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj. Bărbatul a furat dintr-o casă din Zalău 25.000 de euro și 5.000 de lei. După cum au explicat reprezentanții IPJ Sălaj, în cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au efectuat două percheziții domiciliare în Zalău, pentru documentarea și probarea activității… Citeste mai mult […]

Leave a Comment