Material lemnos fără acte legale la Bobota

În perioada 15 – 19 mai, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. S-au efectuat controale la două depozite de material lemnos din localitățile Bobota și Var, la un parchet de exploatare forestieră și la 20 de transportatori de material lemnos.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică sau faptică a 84,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 14.600 de lei. De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.

Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos deținut într-un depozit din localitatea Bobota, s-a constatat o diferență de peste 8,6 metri cubi de lemn rotund între stocurile scriptice și stocurile faptice. În consecință, agentul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a celor peste 8,6 metri cubi lemn rotund, în valoare de 2.113,76 de lei, care nu se regăseau în stocurile faptice ale societății.

M. S.

Leave a Comment