Marți – “Ziua Z” pentru centura ocolitoare a Zalăului

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, s-a întâlnit vineri, 11 mai a.c., la sediul instituției, cu directorul general al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, Radu Băruță, pentru a stabili de principiu traseul optim privind elaborarea studiului de fezabilitate la tronsonul II al variantei de ocolire Zalău (centura ocolitoare), se arată într-un comunicat remis de municipalitate. La discuție au participat și prefectul județului Sălaj, Florin Florian, și președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc.

“Întâlnirea de azi a fost benefică în vederea stabilirii unui traseu optim pentru centura ocolitoare a municipiului Zalău, tronson II, care să corespundă atât condițiilor impuse de o asemenea investiție, cât și afectării minime a zonelor locuite. Sunt de părere că soluția stabilită astăzi va întruni acceptul tuturor părților interesate (finanțator, beneficiar și achizitori). Sper ca, în cel mai scurt timp, să emitem certificatul de urbanism și să fie finalizat studiul de fezabilitate”, a declarat primarul municipiului Zalău.

Contactat, Ionel Ciunt ne-a mărturisit că marți, la Primăria Zalău, va avea loc o întâlnire a reprezentanților instituției cu șeful Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din cadrul MApN, generalul de brigadă Gheorghe Soare. “În cadrul întâlnirii, îi vom prezenta oficialului MapN o soluție argumentată, luată deja la nivelul Primăriei Zalău, cu privire la traseul optim al celui de-al doilea tronson al centurii ocolitoare a municipiului. În urma prezentării acestor argumente, generalul Gheorghe Soare va lua decizia o decizie pe care o așteptăm de atâta vreme”, a mai spus edilul municipiului.

Cât privește soluția Primăriei, Ionel Ciunt ne spune că ea va fi făcută publică doar după întâlnirea cu oficialul MApN.

Leave a Comment