Marius Ciumărnean, sălăjeanul care urcă pe acoperișul Africii

Marius Ciumărnean are 22 de ani, este din orașul Jibou, este pasionat de alpinism, la 19 ani a călătorit cu bicicleta din Jibou până în Barcelona de unul singur, iar joi începe urcarea pe vârful Uhuru Peak de pe Kilimanjaro, vârf cu altitudinea de 5.895 de metri, cel mai înalt vârf muntos din Africa. După finalizarea expediției, tânărul sălăjean va petrece câteva zile în tribul de vânători – culegători Hadzabe, trib unde stilul de viață este neschimbat de mii de ani.

Pe Marius îl urmăresc de câteva luni, îi urmăresc postările, simt că rezonăm chiar dacă nu ne-am întâlnit. Este pasionat de alpinism, iubește natura, îndrăgește drumețiile, se bucură de soare, de fiecare clipă. Este jibouan, a terminat Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” din oraș, a călătorit mult cu bicicleta, a pedalat singur până în Barcelona, iar anul trecut a urcat la Kala Pathar, în Himalaya nepalez, la o altitudine de 5.644 de metri. Marius mi-a scris că în aceste zile se află într-o expediție, drumeție în care și-a propus să urce pe vârful Uhuru Peak de pe Kilimanjaro, vârf cu o înălțime de 5.895 metri. Este cel mai înalt munte din Africa și primul de pe lista cu șapte cei mai înalți munți de pe fiecare continent pe care sălăjeanul vrea să-i urce. Urcarea va începe joi, 13 octombrie, în jurul prânzului.

Viața într-un trib de vânători

După ce va încheia ascensiunea pe munte, Marius este hotărât să petreacă câteva zile în Hadzabe, un trib de vânători – culegători în care stilul de viață este neschimbat de mii de ani. Marius va învăța aici cum se face focul cu bețe și va participa la vânătoarea în care principalele arme sunt sulița și arcul cu săgețile. Mult succes, Marius!

Foto: Marius Ciumărnean

One Thought to “Marius Ciumărnean, sălăjeanul care urcă pe acoperișul Africii”

  1. […] Marius Ciumărnean are 22 de ani, este din orașul Jibou, este pasionat de alpinism, la 19 ani a călătorit cu bicicleta din Jibou până în Barcelona de unul singur, iar joi începe urcarea pe vârful Uhuru Peak de pe Kilimanjaro, vârf cu altitudinea de 5.895 de metri, cel mai înalt vârf muntos din Africa. După finalizarea expediției, tânărul sălăjean va petrece câteva zile în tribul de vânători – culegători Hadzabe, trib unde stilul de viață este neschimbat de mii de ani. Pe Marius îl urmăresc de câteva luni,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment