Magistraţii sălăjeni interzic ridicările de maşini în Zalău

 

Potrivit informaţiilor furnizate de avocatul Iulia Costina din cadrul Baroului sălăjean, Tribunalul Sălaj a admis luni, 22 iunie, acţiunea înregistrată sub nr.2748/84/2014 care avea ca obiect anularea Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 210/26.08.2013 şi a anexelor care fac parte integrantă din aceasta, privind activitatea de ridicare a autoturismelor. Ca urmare a acestei soluţii, activitatea de ridicare a autoturismelor de pe raza municipiului Zalău nu se mai poate desfăşura, aceasta nemaiavând un cadru legal. Reamintim faptul că în data de 25 mai 2015, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie ÎCCJ s-a pronunţat prin Recurs în interesul legii asupra activităţii de ridicare a autoturismelor, reglementată prin hotărâri de consiliu local, statuând că această activitate nu poate fi reglementată prin hotărâri de consiliu local, acest atribut aparţinând autorităţii centrale.

Cu toate acestea, conform dipoziţiilor Codului de Procedură Penală, decizia pronunţată de ÎCCJ este obligatorie de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial, astfel că până la publicare, activitatea de ridicare putea să continue nestingherită. În concluzie, dacă până în prezent se mai puteau ridica autoturisme pe raza municipiului Zalău, din momentul rămânerii definitive a soluţiei Tribunalului Sălaj, activitatea de ridicare devine ilegală. Soluţia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

6 Thoughts to “Magistraţii sălăjeni interzic ridicările de maşini în Zalău”

 1. Adrian

  Sper sa si ramana definitiva,acum ca Fizesan si-a terminat casa si prea I-se urcase la cap, parca orasul era mosia lui.

 2. tutankhamon

  Cativa mahari din primarie raman fara spaga.

 3. Anonim

  sunteti prosti ! nu stiu cata mita se da, dar stiu ce profit a facut Fizesan, si nu e sa mare cum crede lumea.
  dar nu asta e marea problema, ca Fizesan isi face casa, ci situatia in care un BOU NESIMTIT isi lasa masina in mijlocul drumului si nu ai ce sa-i faci ! Sunt curios cum o sa reactioneze cate un bou din asta daca isi lasa masin un individ meserias de aceasi categorie in poata vilei sale ? pe cine suna?
  la mine la BLOC am avut problem cu un samsara de masini, care tot timpul bloca garaje si alea de acces. Pana nu s-a trezit cu masinile zgariate si cauciucuri taiate, dejaba vinea Fizesan sa le ridice ca omul il stia pe Nistorecu si Potrovita de la primarie si scapa intodeauna cu un simplu telefon.

 4. Anonim

  ce faci daca vine unul si-ti ocupa locul de parcare? vine politia si ii da o amenda de cativa lei si astepti cateva zile sa vina proprietarul sa-si mute masina 🙂
  sunt situatii in care este musai sa fie ridicate masinile, mi ales in situatia in care este blocat accesul salvari, pompieri, politie si chiar a riveranilor.

 5. Zălăuan

  Şi noi pe unde mai circulăm, că trotuarele vor fi blocate de autoturisme parcate ?Cretin mai poate fi acel ţărănist de Ciorbea !

  1. Anonim

   suntem tot carcotasi ! problem exista si trebuie solutii ! poate era bine ca primaria, prin politia locala s ridice ea masinile parcate neregulamentar dar asta nu s-a vrut, deoarece nimeni din primarie nu vrea sa fie omul rau care ridica masini. E mai simplu sa dai vina pe FIZESAN si asa cei din primarie se spala pe maini. Iar profitul nu e asa de mare l Fizesan cu crede toata lumea. E simplu sa faci un calcul si vezi cu cat ramane la urma profit firma respective.

Leave a Comment