Maghiarii din Sălaj petrec de ziua lor

Cetăţenii de etnie maghiară, de toate vârstele şi din toate colţurile judeţului, s-au întâlnit, astăzi 22 septembrie, la „Ziua Maghiară Sălăjeană”. Evenimentul, dedicat comunităţii maghiare din întreg judeţul Sălaj, are loc în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău.

Organizaţia Uniunii Democrate a Maghiarilor (UDMR) filiala Sălaj, în parteneriat cu UDMR Zalău, Asociaţia Culturală “Szilágyság” şi Asociaţia “Pro Zilah”, cu sprijinul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, organizează astăzi, 22 septembrie, “Ziua Maghiară Sălăjeană”. Evenimentul are loc în parcarea din spatele Primăriei Zalău. Conform organizatorilor, până la ora 18, pe scena special amenajată din spatele Primăriei Zalău, va avea loc un spectacol de dansuri populare susţinut de formaţiile din judeţ. Tot astăzi, în cadrul evenimentul va avea loc o defilare dedicată viei şi vinului. În programul “Zilei Maghiare Sălăjene” sunt incluse şi concerte de muzică uşoară susţinute de formaţia “Orion” şi Janicsák Veca, dar şi un stand up comedy cu Ősz Ferenc. În locaţia precizată sunt amenajate corturi speciale de păstare a tradiţiilor şi a satelor, şi în aceleaşi timp se organizează diferite concursuri. Este vorba despre concursul de gătit bogrács şi concursul de vinuri, la care participanţii vor putea lua parte. La finalul evenimentului, în jurul orei 20,30, va fi organizată, special pentru participanţi, o tombolă cu obiecte de valoare.

 

Alte articole

One Thought to “Maghiarii din Sălaj petrec de ziua lor”

  1. cetatean

    Nu a fost nici un concurs de gatit.Participantii la spectacolul cultural au fost hraniti de primarii lor.Daca a mai ramas ceva eventual s-a dat la alte personae.Nu s-a putut cumpara nimic,a fost un eveniment cu circuit inchis,nu unul pentru a socializacu ceilalti cetateni de alta etnie ai Salajului.

Leave a Comment