Mafia alcoolului din Salaj, pusa cu botul pe labe

Mafia alcoolului din Salaj, pusa cu botul pe labe

Doua instalatii de procesare a alcoolului, mii de kg de zahar, 3.750 litri de substante alcoolice, sume de bani in lei si valuta, au fost descoperite de politistii de combatere a criminalitatii organizate salajeni, la locuintele unor persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea specializata in producerea si vanzarea de produse alcoolice contrafacute.

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj din cadrul B.C.C.O. Cluj sustin, in urma activitatilor desfasurate, ca reteaua destructurata era implicata in traficul cu produse alcoolice, fiind constituita pe raza judetului Salaj. Potrivit unui comunicat emis de Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, Sorin B., de 31 de ani, Florian B., de 55 de ani si Lucretia A., de 42 de ani, toti din comuna Sig, sunt suspectati ca au achizitionat importante cantitati de zahar, pe care ulterior l-au procesat in instalatiile de producere a alcoolului de la domiciliile lor, fara sa fi fost autorizati in acest sens.

Ulterior, alcoolul obtinut era vandut catre diferite persoane de pe raza judetelor Arad, Bihor, Timis, Mures si Cluj. Pentru a imbunatati caracteristicile organoleptice, suspectii au adaugat peste alcoolul obtinut diferite arome (esente) de fructe, fiind vandut ca tuica, cu suma de 12 lei/litru.

Zeci de tone de zahar duse cu autotrenul

Din investigatiile efectuate a reiesit ca zaharul era procurat fara forme legale din localitatea Ludus, judetul Mures, de catre Sorin B., prin intermediul unor angajati ai unei fabrici de zahar. Acesta a cumparat cantitati mari de pana la 20 de tone, platind pe loc intreaga contravaloare a marfii, ulterior zaharul fiind transportat pana in localitatea salajeana Mal, cu autotrenul, iar aici era vandut direct din tir persoanelor care se ocupau cu producerea de substante alcoolice din acea localitate.

Sorin B. isi achizitiona recipiente tip pet-uri de 0,5, respectiv 1 litru de la o societate de profil din localitatea Maeriste, in care ambala produsele alcoolice, fiind astfel mai usor de manipulat, disimulat si transportat in vederea comercializarii.

De asemenea, din cercetari a reiesit ca, pentru transportul alcoolului, suspectii foloseau diferite autovehicule tip

Leave a Comment