Localitatea Sîngeorgiu de Meseş va fi în sărbătoare

Cu ocazia împlinirii a 300 de ani de atestare documentară a şcolii din localitatea Sîngeorgiu de Meseş, comuna Buciumi, toţi locuitorii satului, dar şi cei zonele apropiate, sunt aşteptaţi să participe, duminică 6 octombrie, la un eveniment special. Este vorba despre o întâlnire cu fii satului, oameni ai locului, care s-au stabilit în diverse oraşe ale ţării, dascăli şi oameni de cultură care de-a lungul timpului au contribuit la calitatea actului educaţional la şcoala din localitate.
După cum a explicat scriitorul şi promotorul de evenimete culturale Lisa Eugenia Orsini, originară din localitatea Sîngeorgiu de Meseş, unul dintre organizatorii acestui eveniment, programul „Sângeorgiu de Meseş – 300 de ani de atestare a şcolii” va debuta, duminică 6 octombrie, la ora 12,30, în localitate, cu o paradă populară şi cu primirea invitaţilor. Apoi, la şcoala din localitate va avea loc deschiderea festivă a evenimentului, urmată de Simpozionul „Sângeorgiu de Meseş – 300 de ani de atestare documentară a şcolii din localitate”, simpozion la care sunt aşteptaţi invitaţi de onoare, foşti profesori şi învăţători. Evenimentul va continua cu o lansare de carte, „Sângeorgiu de Meseş – schiţă monografică”, a profesorului Nicolae Ştirb, dar şi cu un vast program artistic dedicat tuturor participanţilor. Este vorba despre scenete interpretate de elevii de la şcoala din localitate, pregătiţi de învăţătoarea Maria Puşcaş, suită de dans şi cântec, în interpretarea elevilor îndrumaţi de învăţătoarea Anica Ţap şi un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Meseşul” şi artişti locali.
Nelipsite din programul dedicat celor trei veacuri de atestare documentară a şcolii vor fi competiţiile sportive la care pot să se înscrie toţi cei interesaţi.

Alte articole

Leave a Comment