La ”Zilele Siguranței Rutiere”, mii de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Michelin a organizat, sâmbătă – 7 septembrie, în centrul municipiului Zalău cea de a VIII-a ediție a evenimentului ”Zilele Siguranței Rutiere”, obiectivul fiind promovarea regulilor de siguranță rutieră și responsabilitatea în trafic în rândul sălăjenilor de toate vârstele. Astfel, participanții au avut oportunitatea de a se implica în numeroase activități distractive, interactive care i-au ajutat să înțeleagă și să asimileze regulile de bază ale siguranței rutiere.
”Unul dintre angajamentele asumate de Michelin pe termen lung este acela al investiţiilor în educaţie pe diferite segmente. Ne concentrăm, cu prioritate, pe siguranţa rutieră care poate deveni o realitate doar dacă este însoțită și de o componentă educațională. Astfel, de 8 ani organizăm Zilele Siguranței Rutiere pentru că ne dorim ca toți sălăjenii, mici sau mari, să devină ambasadori ai siguranței rutiere. Dincolo de acest eveniment, investim în diferite proiecte desfășurate în grădinițe și școli pentru că principiile siguranţei rutiere sunt mai ușor de aplicat dacă sunt asimilate încă din copilărie. Totodată, cu startul  noului an anului şcolar, începe şi a doua ediţie a programului de învăţământ dual – o nouă generație de elevi care vor fi pregătiţi pentru a îmbrăţişa o meserie. Suntem parte din comunitatea orașului Zalău și contribuim cu bucurie la dezvoltarea acesteia în linie cu misiunea Michelin – un mod mai bun de a avansa”, a declarat Andrzej Reise, director al platformei industriale Michelin Zalău.
Printre activitățile organizate în cadrul evenimentului ”Zilele Siguranței Rutiere Michelin” s-a numărat traseul de biciclete pentru copii cu vârste între 4 și 11 ani, unde cei mici, 750 care au luat startul în acest traseu, au avut ocazia să pună în aplicare reguli de siguranță rutieră și să-și demonstreze abilitățile de bicicliști mergând printre jaloane. De asemenea, simulatoare de ultimă generație, prin tehnologie VR, au oferit posibilitatea sălăjenilor să experimenteze senzația unui zbor şi entuziasmul de a conduce un motor pe un traseu cu multe obstacole. Din activitățile incluse în acest eveniment nu a lipsit un circuit digital de mașini, care a îmbinat distracția cu efortul fizic pentru că tinerii și adulții s-au jucat cu mașini puse în mișcare prin pedalare. Din programul ”Zilele Siguranței Rutiere Michelin” nu a lipsit un moment de muzică și dans unde cei mici s-au distrat pe ritmuri de hip-hop, rock sau vals. La fel ca în edițiile anterioare, micii sălăjeni s-au bucurat de spectacol de baloane, de zone pentru colorat și de pictură pe față. Totodată, au avut loc două extrageri la tombolă unde premiile au fost două biciclete, pentru adulţi şi copii.
Evenimentul ”Zilele Siguranței Rutiere Michelin” de la Zalău a fost realizat în parteneriat cu Poliția Municipiului Zalău și Primăria Municipiului Zalău.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.800 de angajați, 3 uzine, 2 la Zalău și una la Florești și o rețea comercială. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală – 20 țări.

Leave a Comment