La spital, dupa ce i-au muscat capusele

La spital, dupa ce i-au muscat capuseleDoi salajeni au ajuns, in week-end, la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Salaj cu plagi rezultate in urma muscaturilor de capusa.

Reprezentantul Biroului de presa al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Mariana Ortelecan, ne-a declarat ca este vorba de o femeie in varsta de 54 de ani, din Zalau, depistata de medici cu plaga post muscatura de capusa, si de un barbat in varsta de 44 de ani, din localitatea Borza, care a primit acelasi diagnostic. Din fericire, cazurile nu au fost grave, iar pacientii au fost tratati in Urgenta, nefiind necesara spitalizarea lor.

Intrucat muscaturile de capusa pot duce la encefalita, este necesara prezentarea la medic atunci cand se constata prezenta lor. Din aprilie 2011 si pana in prezent, peste 65 de persoane au solicitat ajutorul medicilor dupa ce au fost muscate de capuse, fata de 49 de asemenea cazuri inregistrate la nivel de judet in intreg anul trecut.

Potrivit sursei citate, tot la sfarsitul saptamanii trecute, la Urgenta s-au prezentat 81 de persoane depistate cu plagi, fracturi, entorse si politraumatisme, precum si 13 salajeni care au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale. De asemenea, 27 de pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite.

Pe langa acesti bolnavi, un pacient a fost depistat cu apendicita, iar 11 cu colica abdominala (noua, n.r.) si biliara (doi, n.r.).

Potrivit purtatorului de cuvant, la UPU au ajuns si sase gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebelusi, precum si doi salajeni care au tinut sa bea peste masura. De asemenea, sase persoane au fost aduse la Spitalul Judetean cu rani dupa ce au fost implicate in accidente rutiere si agresiuni. Din totalul de 364 de cazuri, 98 au fost urgente medicale reale, medicii dispunand internarea pentru 83 de pacienti.

Alte articole

Leave a Comment