La Mirșid a fost inaugurat astăzi un centru de zi pentru copii. Serviciile sunt gratuite!

Zeci de copii din comuna Mirșid beneficiază începând de astăzi de serviciile unui centru de zi modern. Pentru început, de serviciile centrului vor beneficia 24 de copii din familii vulnerabile, dar și copii ai căror părinți sunt la muncă în timpul zilei. Serviciile sunt asigurate gratuit.

Inaugurarea centrului a avut loc astăzi, în jurul prânzului. „Este o investiție în valoare de 850.000 de lei, finanțare asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene. Lucrarea a fost cuprinsă într-un proiect integrat pe care noi, primăria, l-am început în urmă cu câțiva ani. Din cauza blocării posturilor nu am reușit decât târziu să angajăm personal specializat, oameni autorizați pentru activitatea care urmează să fie desfășurată în centru. Un aspect important, părinții nu trebuie să plătească nimic. Activitățile sunt gratuite, iar noi ne asigurăm de întreținerea acestui spațiu, de asigurarea căldurii pe timpul iernii, asigurăm și o masă, hrană, pentru fiecare copil. Încercăm să fim o gazdă primitoare atât pentru acei copii care provin din familii cu risc, dar și pentru cei care au părinți cu timp redus la dispoziție, pentru că muncesc. Aici își fac lecțiile, urmează activități educaționale, sunt supravegheați de personal specializat, au toate condițiile necesare. Elevii vor rămâne aici în intervalul orar 12 – 16. În eventualitatea în care numărul cererilor va crește, elevii vor fi împărțiți în două grupe”, ne-a declarat imediat după inaugurarea centrului, primarul comunei Mirșid, Călin Bereschi.

Servicii gratuite!

Cozma Ioana, asistent social-coordonator în cadrul centrului, ne-a declarat că „ne bucurăm să putem asista astăzi la inaugurarea acestui centru și suntem fericiți că putem pune în mișcare această activitate importantă pentru comunitatea locală. Avem copii în comună care provin din familii vulnerabile, dar și familii care muncesc, iar copilașii lor au nevoie de supraveghere după terminarea orelor de școală. Scopul proiectului este de a veni în ajutorul acestor familii. Pentru toți acești copii, serviciile sunt gratuite, costurile fiind acoperite de către Primăria Mirșid. În acest proiect avem inclusă și o masă caldă asigurată prin sistem  „catering”. În cadrul activităților, elevii vor beneficia de sprijin și supraveghere în realizarea temelor, dar, în același timp, și de acțiuni de socializare și petrecere a timpului liber. Ne dorim să efectuăm diferite excursii cu acești copii, drumeții, ieșiri în natură, dar și diferite vizite acolo unde este posibil. Serviciile sunt acreditate, dispunem de un cadru didactic, de asistent social, asistent medical și de o persoană pentru întreținere. Copilașii vor veni în jurul orei 12 -12:15 și se vor pregăti de plecare în jurul orei 16”.

Leave a Comment