La doar 14 ani, Zălăuan arestat, din nou, pentru tâlhărie

 

Adolescentul de 14 ani, Antoniu Caba, care în luna aprilie a atacat o femeie de 53 de ani, în plină zi, pe strada Gheorghe Doja din municipiu, pentru a-i fura poşeta, a ajuns, zilele trecute, din nou, în arestul Poliţiei. Potrivit procurorilor zălăuani, minorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. „În 10 iulie, în jurul orei 11, inculpatul Caba Antoniu Daniel a pătruns prin escaladarea unui geam deschis, în imobilul persoanei vătămate cu intenţia de a sustrage bunuri, iar în momentul în care a fost surprins, a încercat să fugă pe uşa secundară a locuinţei, însă găsind un cuţit în bucătărie s-a răzgândit, a ameninţat-o pe persoana vătămată, apoi a sustras, având în permanenţă cuţitul în mână şi îndreptat spre persoana vătămată, suma de 200 lei şi bijuterii din aur în valoare de 3.800 lei”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.
Săptămâna trecută, mai exact, joi, 16 iulie, s-a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile a minorului, propunere ce a fost admisă în aceeaşi zi de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Zalău. Potrivit anchetatorilor, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai menţionat procurorii.
Reamintim că în luna aprilie a acestui an, Antoniu a tâlhărit o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Incidentul a avut loc în jurul prânzului, pe strada Gheorghe Doja, din municipiu. Adolescentul de 14 ani nu s-a mulţumit să fure doar poşeta femeii, ci a lovit-o pe aceasta cu bestialitate, cauzându-i mai multe facturi. A doua zi, tâlharul a fost identificat, iar prejudiciul recuperat parţial. Femeii i-a fost returnată poşeta cu toate actele, mai puţin cei 600 de lei pe care-i avea asupra ei când a fost atacată. De asemenea, minorul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 20 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, adolescentul este suspectat şi de comiterea mai multor furturi. Astfel, pe lângă cele două tâlhării, în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, Antoniu a reuşit „performanţa” şi de a intra, prin efracţie, în 16 locuinţe din municipiul Zalău. Furturile din locuinţă au fost comise atât pe timp de zi, cât şi noaptea. Minorul a intrat, prin spargerea geamurilor şi escaladare, atât în case particulare, cât şi în apartamente din cartierul Brădet, din municipiu, având o „slăbiciune” pentru bani, bijuterii din aur şi argint şi aparatură electronică, spun poliţiştii sălăjeni. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 80.000 lei.
Potrivit sursei citate, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Zalău au instrumentat toate dosarele, probatoriul administrat în cazul celor două tâlhării, comise în lunile aprilie şi iulie, a convins instanţa de judecată să emită mandate de arestare pe numele adolescentului.

Alte articole

Leave a Comment