Judecătorii resping recursul făcut de fiul fostului viceprimar de Jibou

Nemulţumit de sentinţa dată de Judecătoria Zalău în procesul pe care fiul său l-a intentat bărbaţilor care l-au agresat, fostul viceprimar al Jiboului, Ioan Almaş, a decis să facă recurs.

Magistraţii Tribunalului Sălaj au respins ca inadmisibil recursul înaintat de către Almaş, în calitatea de reprezentant al fiului său, întrucât tânărul Raul-Alexandru este major. Instanţa a respins şi recursul formulat de băiatul fostului edil, invocând faptul că a fost formulat tardiv.

Reamintim că în luna iulie a anului trecut, Raul-Alexandru Almaş, în vârstă de 20 de ani, a fost lovit cu cruzime în apropierea unui bar din Popeni de doi bărbaţi. “Mai mulţi moldoveni care lucrau la drumuri l-au lovit fără milă, cu bestialitate, ură şi sete. Primul l-a scos afară din bar, spunându-i că vrea să vorbească ceva cu el, iar când nu l-a văzut nimeni i-a dat cu sticla plină cu bere în cap până l-a învineţit. După ce a căzut jos, au venit toţi ai lor, din echipă, care erau aproape 30, cu vârste peste 35 de ani, cu bâte, cu lemne şi s-au luat la bătaie şi cu tinerii cu care era copilul meu. Fata din grup care a sărit să-l apere a fost lovită şi ea. Sunt nişte măcelari. Dacă nu apărea un pădurar, moldoveanul era pregătit să-i crape capul cu un bolovan”, povestea, la puţin timp după incident, tatăl victimei.

Tânărul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, cu fractură de piramidă nazală, ochiul învineţit, pometele fracturat şi urme ale loviturilor de bătâ ce i-au fost aplicate pe spate şi pe torace, a mai spus fostul viceprimar.

În urma incidentului, doi bărbaţi – Costel-George Petroaei şi Ilie Petroaei – au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de vătămare corporală. Magistraţii Judecătoriei Zalău i-au găsit vinovaţi pe agresori şi i-a condamnat la două, respectiv patru luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, i-a obligat să achite victimei daune morale în valoare de 5.000 de lei şi să plătească unităţii medicale 2.100 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare.

Alte articole

Leave a Comment