Jandarmii asigură paza la competiţiile sportive din week-end

Jandarmii sălăjeni vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările sportive ce vor avea loc la acest sfârşit de săptămână. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj, vineri, 9 noiembrie, începând cu ora 14, echipajele unităţii vor asigura măsurile de ordine publică la Stadionul municipal Zalău, cu ocazia desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele F.C. Zalău şi Europa Alba Iulia. Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 18, jandarmii vor fi prezenţi şi vor asigura măsurile de ordine la Sala Sporturilor din Zalău, cu ocazia desfăşurării meciului de volei dintre echipele Remat Zalău şi Universitatea Cluj-Napocam, meci contând pentru etapa a VI-a din Liga Naţională de volei masculin. În aceeaşi zi, la Sala de sport „Măgura”, din Şimleu Silvaniei, jandarmii vor asigura măsurile de ordine pe timpul desfăşurării meciului de volei masculin dintre echipele Phoenix Şimleu Silvaniei şi VCM LPS Piatra Neamţ.
Jandarmii atrag atenţia spectactorilor, suporterilor şi organizatorilor de competiţii sportive că încălcarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive se sancţionează cu amenzi de până la 30.000 de lei.
Spectatorilor le este interzis să pătrundă în arena sportivă în stare vădită de beţie, manifestată prin vorbire incoerentă, mers sinuos şi dificultăţi de orientare temporal-spaţială. Sancţiunea contravenţională este amendă de la până la 750 de lei sau ore de muncă în folosul comunităţii, la care se adaugă sancţiunea complementară de interzicere a accesului pe stadioane pe o perioadă de şase luni. De asemenea, provocarea sau participarea efectivă la scandal în incinta bazei sportive se pedepseşte cu amendă între 500 şi 1.500 de lei sau prestarea de muncă în folosul comunităţii, plus interzicerea accesului pe stadioane pe o perioadă de un an.
Pătrunderea pe suprafaţa de joc, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la un an şi interzicerea accesului pe stadioane pe o perioadă de la unul la 2 ani. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani deţinerea, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie.
Organizatorul competiţiei sportive are obligaţia să stabilească şi să aducă la cunoştinţa spectatorilor locurile unde este permisă amplasarea materialelor de publicitate vizuală. În caz de nerespectare a acestei prevederi, organizatorul riscă o amendă între 10.000 şi 30.000 de lei. La meciurile cu grad de risc ridicat, organizatorul trebuie să asigure personalizarea tuturor documentelor de acces prin inscripţionarea pe acestea a numelui şi prenumelui spectatorilor, în caz contrar riscând amenzi între 3.000 şi 10.000 de lei.
Pentru prevenirea producerii unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii fac apel cetăţenilor să sesizeze orice tulburare a ordinii publice apelând numărul unic de urgenţă 112 sau dispeceratul unităţii la telefon 0260-669722.

Alte articole

Leave a Comment