Hoţi prinşi în acţiune

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Panic, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce a fost identificat, zilele trecute, ca fiind autorul mai multor furturi din autoturisme comise pe parcursul acestui an, în judeţ.
Oamenii legii au reuşit să-l prindă pe suspect după mai multe luni de cercetări. „În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Compartimentului furturi de şi din autoturisme l-au identificat pe Gheorghe L., de 27 de ani, din localitatea Panic, ca fiind autorul furtului de acumulator auto comis în noaptea de 3 spre 4 februarie, anul acesta, şi a furtului unui CD-player comis în noaptea de 25 spre 26 august, anul curent. Prejudiciul, în valoare de 750 de lei, nu a fost recuperat momentan”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea.
Potrivit sursei citate, extinzând cercetările, oamenii legii au constatat că tânărul de 27 de ani a mai comis săptămâna trecută un furt de acumulator auto, fiind identificat în cursul zilei de miercuri, 6 noiembrie, de către poliţiştii Postului de Poliţie Hereclean. Prejudiciul în valoare de 500 de lei a fost recuperat şi predat păgubitului. Presupusul autor este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Un alt individ, din Hida, este cercetat penal, fiind prins în timp ce sustrăgea bunuri alimentare dintr-un magazin din municipiu. „Miercuri, în jurul orei 12, Poliţia Municipiului Zalău a fost sesizată telefonic de către Alexandru C., administrator la o societate comercială din municipiu, despre faptul că un tânăr a sustras din magazin mai multe produse alimentare, fiind surprins de către acesta în timp ce părăsea magazinul. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat tânărul, în persoana lui Adrian L., de 19 ani, din localitatea Hida. Prejudiciul în valoare de 858 de lei a fost recuperat şi restituit păgubitului”, a declarat Cristea. În cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăriri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi suspecţi riscă să ajungă în spatele gratiilor. Pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, legislaţia prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

Alte articole

Leave a Comment