Intr-o saptamana: Politia Rutiera Salaj a dat amenzi de 76.000 de lei

Intr-o saptamana: Politia Rutiera Salaj a dat amenzi de 76.000 de leiIn actiunile desfasurate pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, in perioada 15-21 mai, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat 16 fapte de natura penala – opt pentru conducere cu alcoolemie peste limita legala, doua pentru conducere fara permis, trei pentru conducerea autovehicului neinmatriculat si alte trei pentru conducerea autovehicului cu numar de inmatriculare fals – si 699 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 76.000 de lei.

Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta, de fapt, si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel ca, din cei 613 soferi amendati, 186 au fost prinsi conducand autovehicule cu viteza peste limita legala, toti de catre cele trei aparate radar mobile din dotarea politiei salajene, si 11 pentru ca au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise. Alti 61 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Este vorba de 16 soferi prinsi la volan sub influenta bauturilor alcoolice, de alti sase care conduceau autovehicule cu defectiuni tehnice grave, cinci au ramas fara permis pentru pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h, doi pentru neanuntarea si/sau neprezentarea la unitatea de politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului si 32 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens, ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Au mai fost sanctionate contraventional 69 de persoane, care, in calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 14 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si trei persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Tot in perioada analizata, politistii au retinut si 15 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si 11 accidente de circulatie grave, soldate cu 13 raniti grav si patru raniti usor, precum si trei accidente usoare, soldate cu ranirea usoara a cinci persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 57 de accidente grave, soldate cu patru morti si 68 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate tot 57 de accidente grave soldate cu noua morti si 69 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: acelasi numar de accidente grave, mai putin cu cinci morti si un ranit grav.

Alte articole

Leave a Comment