Înşelat în propria casă de un fals angajat de la cablu

Un tânăr în vârstă de 26 de ani este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei (IPJ) Sălaj, în data de 5 mai, în jurul orei 14,30, poliţiştii Postului de Poliţie Crasna au fost sesizaţi de K. Levente, din comuna precizată, despre faptul că, în jurul orei 13, la domiciliul său s-a prezentat un bărbat, care i-a spus că este reprezentantul unei companii de cablu, şi în calitate de abonat, a câştigat un premiu în valoare de 10.000 de lei. Însă, pentru a intra în posesia acestuia, trebuie să plătească 1.600 de lei – suma reprezentând impozit pe valoarea câştigată. Astfel, partea vătămată i-a înmânat acestuia suma de 200 de euro şi 625 de lei.
În urma activităţilor desfăşurate de oamenii legii, autorul a fost identificat pe raza localităţii Marin, în persoana lui B. Ioan, în vârstă de 26 ani, din judeţul Mureş. Potrivit sursei citate, prejudiciul a fost recuperat şi urmează a fi predat păgubitului. În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută în Cod Penal.
Pe această cale, pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere câteva sfaturi. „Dacă un reprezentant al unei companii de telefonie sau cablu tv v-a contactat şi v-a anunţat că aţi câştigat un premiu în bani la un concurs la care nu aţi participat, este o înşelăciune. Dacă vă cere să plătiţi o sumă de bani pentru a intra în posesia premiului, este, de asemenea, o înşelăciune. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează mereu, după ce se intră în posesia premiilor”, precizează reprezentanţii IPJ Sălaj

Leave a Comment