Infractor de temut la doar 14 ani: Minor trimis, din nou, în judecată pentru furt şi tâlhărie

Antoniu Caba, minorul de doar 14 ani condamnat în mai multe dosare de tâlhărie şi furt calificat, are un nou dosar penal. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău l-au trimis în judecată zilele trecute pentru alte cinci infracţiuni, respectiv trei de furt calificat, una de tentativă de furt calificat şi una de tâlhărie.
Potrivit anchetatorilor, în 16 martie 2015, între orele 16 – 17, prin escaladarea unui gard, a pătruns în locuinţa persoanei vătămate H. E., de unde a sustras suma de 14.847 de lei, în 23 martie 2015, prin folosirea violenţei a deposedat-o pe partea vătămată D. M. de plasa cu bunuri ce o avea asupra sa, provocându-i acesteia suferinţe fizice. „În 31 martie 2015, între orele 19, 30 – 20, 30, a pătruns în locuinţa părţii vătămate G. E., pe uşa lăsată deschisă, unde dintr-un portmoneu a sustras suma de 180 de lei. În 12 aprilie 2015, prin escaladarea gardului care împrejmuieşte locuinţa persoanei vătămate şi forţarea unui geam cu ajutorul unui levier, a pătruns în locuinţa persoanei vătămate G. E. de unde a sustras suma de 500 de lei, iar în 19 aprilie 2015, pe timp de zi, a escaladat balconul casei persoanei vătămate G. E., unde cu un levier a forţat uşa de la intrare, cu intenţia de a pătrunde în interior şi a sustrage bunuri, acesta fiind observat de persoana vătămată înainte de a reuşi să pătrundă în imobil”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Una dintre sentinţele date în dosarele lui Antoniu Caba a rămas definitivă în 2015, ulterior minorul fiind internat într-un centru de reeducare.
Reamintim că adolescentul a ajuns în atenţia oamenilor legii în aprilie 2015, când a atacat pe stradă, în plină zi, o asistentă medicală în vârstă de 53 de ani, încercând să-i ia poşeta, cauzându-i leziuni care au necesitat mai multe zile de spitalizare. Minorul a reuşit să fugă cu geanta, dar a fost prins în scurt timp, judecat şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Judecătoria Zalău a dispus atunci măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de trei ani, precum punerea de îndată în libertate. Minorul a profitat însă de libertatea provizorie şi a dat o nouă lovitură. În 10 iulie, în jurul orei 11, el a pătruns prin escaladarea unui geam deschis, în imobilul persoanei vătămate B. D. cu intenţia de a sustrage bunuri, iar în momentul în care a fost surprins, a încercat să fugă pe uşa secundară a locuinţei însă, găsind un cuţit în bucătărie s-a răzgândit, a ameninţat-o pe persoana vătămată, apoi a sustras, având în permanenţă cuţitul în mână şi îndreptat spre persoana vătămată, suma de 200 lei şi bijuterii din aur în valoare de 3.800 de lei.

Alte articole

Leave a Comment