Începe testarea sistemului de avertizare RO-ALERT, în Sălaj

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început joi, 20 septembrie, testarea, la nivelul județului Sălaj, a Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Astfel, în intervalul 17-19, IGSU va transmite mesaje „test” unor comune din sudul și sud-estul județului, pentru ca de vineri, 21 septembrie, mesajele să fie expediate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj.

Vineri, între orele 10-12, vor primi mesaje de avertizare utilizatorilor de telefonie mobilă din Nuşfalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Jibou, iar între 17 şi 19, o parte dintre locuitorii Zalăului. Luni, 24 septembrie, se vor trasmite mesaje în intervalele orare 10-12 sau 17-19, către toţi utilizatorii aflaţi pe teritoriul judeţului.

Testarea va continua marţi, 25 septembrie, când IGSU va transmite mesaje de avertizare, în intervalul 10-12, respectiv 17-19, către utilizatprii din Sălaj şi alte două judeţe din regiune, iar miercuri, 26 septembrie, în aceleaşi intervale, către toţi utilizatorii din România.
Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Pentru a beneficia de acest sistem pe dispozitivul mobil sunt necesare câteva setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul mobil, accesând secţiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Alte articole

Leave a Comment