Incendiu în Zalău. Mai multe case au fost în pericol să ardă

Pompierii au intervenit astăzi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiul Zalău, în zona străzii Hațegului. Potrivit pompierilor, exista riscul ca focul să se extindă rapid la locuințele din apropiere. Din fericire, incendiul a fost stins.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj au explicat că seceta și vântul au făcut ca incendiul să se manifeste violent și cu propagare rapidă, cu pericol crescut de extindere la o serie de locuințe aflate în imediata apropiere. Din fericire, incendiul a fost lichidat la timp și nu a ajuns și la case. Potrivit pompierilor, în perioada următoare sunt prognozate și la nivelul județului Sălaj, zile caniculare, cu temperaturi foarte ridicate. „Tragem un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de incendii de vegetație uscată, în condițiile în care, aproape zilnic, pompierii sălăjeni, alături de pompieri voluntari de la nivelul comunităților locale, sunt solicitați să intervină cu eforturi susținute la multiple incendii de vegetație uscată, care favorizate de seceta prelungită și ignoranța cetățenilor, sunt scăpate de sub control și produc pagube însemnate. Din cele șapte incendii înregistrate joi, șase au fost doar la vegetația uscată.

One Thought to “Incendiu în Zalău. Mai multe case au fost în pericol să ardă”

  1. […] Pompierii au intervenit astăzi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiul Zalău, în zona străzii Hațegului. Potrivit pompierilor, exista riscul ca focul să se extindă rapid la locuințele din apropiere. Din fericire, incendiul a fost stins. Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj au explicat că seceta și vântul au făcut ca incendiul să se manifeste violent și cu propagare rapidă, cu pericol crescut de extindere la o serie de locuințe aflate în imediata apropiere. Din fericire, incendiul a fost lichidat la timp și nu a ajuns și…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment