Ard dealurile Sălajului

Pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină în ultimele ore pentru a stinge nu mai puţin de 16 incendii. Dintre acestea 15 au fost cauzate de arderile necontrolate ale vegetației uscate. Favorizate de vânt și secetă, flăcările au scăpat de sub control și s-au extins cu repeziciune punând în pericol livezi, culturi agricole, anexe, case, dar şi păduri din mai multe localităţi din Sălaj: Dragu, Gâlgău, Gălășeni, Șimleu Silvaniei-Pustă Vale, Șimișna, Zalău, Traniș, Păușa, Băbeni, Inău, Ileanda și Hășmaș. Pompierii militari și voluntarii s-au luptat cu incendiile de vegetație uscată generate de nepăsarea și indiferența unor cetățeni. În localitatea Hășmaș flăcările de la vegetația uscată s-au extins și au distrus mai multe anexe gospodăreşti și au pus în pericol locuința unui gospodar.

Amendă de până la 2.500 de lei

Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, pompierii atrag atenția cetățenilor că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei. “Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă și poate avea efecte devastatoare!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj.

 

One Thought to “Ard dealurile Sălajului”

  1. […] Pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină în ultimele ore pentru a stinge nu mai puţin de 16 incendii. Dintre acestea 15  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment