În trafic, cu numere expirate şi fără permis de conducere

O serie de infracţiuni rutiere au fost constatate la finele săptămânii de poliţiştii sălăjeni, patru conducători auto alegându-se cu dosare penale. Astfel, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, poliţiştii de siguranţă publică din Zalău l-au identificat în trafic pe P. Romeo, din judeţul Constanţa, care conducea pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, un autoturism care avea aplicate, în locurile special destinate, plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu, emis la data de 17 decembrie 2012, a cărui valabilitate expirase la data de 15 ianuarie 2013. De asemenea, în locul permisului de conducere, şoferul a prezentat o dovadă de circulaţie emisă de Serviciul Rutier Cluj în data de 21 ianuarie 2013, fără drept de circulaţie.

Un caz asemănător a fost depistat de poliţişti şi pe strada Corneliu Coposu din municipiu. S. Lucian, de 24 de ani, din localitatea Jibou, a fost oprit de poliţişti în trafic, deoarece conducea un autoturism care avea aplicate, în locurile special destinate, plăcuţe cu numărul de înmatriculare emis de statul german. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul fusese radiat din Germania în data de 5 martie 2013, iar plăcuţele aparţineau unui alt autoturism. De asemenea, conducătorul auto nu poseda permis de conducere.
Un alt conducător auto a fost surprins în trafic de poliţiştii rutieri, în timp ce conducea pe bulevardul Mihai Viteazu cu viteza de 85 de kilometri/oră. Oamenii legii au stabilit că şoferului, S. Robert, îi fusese suspendat dreptul de a conduce autovehicule iar dovada de circulaţie nu mai avea valabilitate. Un alt caz similar a fost depistat de poliţiştii rutieri din localitatea Jibou. Aceştia l-au oprit în trafic pe R. Corneliu, în vârstă de 28 ani, din Lipova, care conducea un autoturism între localităţile Jibou – Someş Odorhei, deşi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice îi fusese suspendat.
În toate aceste cazuri au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de circulaţie a fost suspendat.

Alte articole

Leave a Comment