Au fost afişate circumscripţiile şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat pe site-ul instituţiei, www.isjsalaj.ro, la secţiunea”înscrierea în învăţământul primar 2013″, lista actualizată a circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I. Părinţii interesaţi pot găsi informaţii privind numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014 şi şcoala la care sunt arondaţi. De asemenea, sunt precizate şi adresele de internet ale  şcolilor, unde, pe lângă oferta pentru înscrierea în învăţământul primar, au fost publicate şi poze cu sălile de clasă amenajate pentru cei mici. Unele şcoli au cuprins în ofertă şi programul „Şcoală după şcoală”.

Părinţii mai pot obţine şi alte informaţii apelând telefonul verde pentru clasa pregătitoare, disponibil în judeţul Sălaj la numărul 0800 816 260. Linia va fi deschisă începând cu 1 aprilie.
Potrivit metodologiei, vor fi organizate două etape pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Astfel, prima etapă va avea loc între 2 şi 22 aprilie. Înscrierile se vor putea face la secretariatul şcolii pentru care optează părintele, dar şi online, accesând un formular de pe pagina oficială a Ministerului Educaţiei. Fişele completate online trebuie validate, apoi, la secretariatul şcolii. A doua etapă de înscriere este programată în perioada 8 – 17 mai, la care vor participa doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. De asemenea, unităţile de învăţământ vor fi obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile după fiecare etapă.

Alte articole

Leave a Comment